Newsflash
Apariții editoriale

Esenţial şi modern la AMSPPR

de Dr. M. Gh. CĂLIN - ian. 16 2014
Esenţial şi modern la AMSPPR
   Numărul 3/2013 al revistei de stomatologie a AMSPPR apare sub titlul Dentalife, dar păstrează încă menţionat, în subtitlu, numele („Viaţa stomatologică“) şi numerotaţia publicaţiei pe care o continuă. În Editorial, dr. Marton G. Pantel, preşedintele AMSPPR, marchează demersul strategic pe care aşa-numita „coaliţie pentru sănătate“ îl poate avea, în condiţiile în care „problemele stomatologiei sunt lăsate la urmă“. El propune să se discute însă mai puţin despre aceste probleme şi să se treacă la conturarea unor variante viabile de remedii pentru aspectele prea bine ştiute. Până aici totul ar fi în ordine, dacă însuşi autorul nu şi-ar exprima în modul cel mai clar „scepticismul“ privind rezolvarea diverselor chestiuni din cauza „divergenţelor dintre stomatologi“ şi nu ar vedea la orizont clarificări decât prin prisma efectului greşelilor de până acum. Deşi trei rânduri mai sus autorul ne asigură de scepticismul său, în finalul textului ne contrariază cu propunerea de a rămâne optimişti şi cu strania convicţiune că normalitatea va învinge până la final. În corpul revistei, pe lângă secţiunea de pagini juridice, care expune aspecte din zona legislaţiei malpraxisului medical (Andrei Nanu), şi o foarte limpede prezentare a elementelor privind fişa postului medicului dentist (Luciana Mihai), mai găsim un concludent şi cuprinzător capitol de actualităţi ilustrând manifestări prestigioase ale domeniului, precum şi un crochiu cu impresii de la concertul câmpenesc al unei trupe rock odată ilustre. Aria de strictă specializare a revistei este acoperită doar prin cinci articole, dintre care desprindem unul care propune o soluţie avansată, dar destul de laborioasă, prin restaurări parţial ceramice (Marco Gresnigt, Stephan van der Made ), un altul (care nu depăşeşte cu mult prezentarea dintr-un tratat studenţesc) referitor la aspecte de abordare în zona frontală (excelent ilustrat) şi o prezentare a tehnicii de lucru şi a calităţilor pe care le-ar avea un material de obturaţie fizionomic ce ar substitui din toate punctele de vedere, definitiv, amalgamele (Ivana Miletic). Se pare că, începând cu acest număr, revista a renunţat la grafica de până acum, beneficiind în sfârşit de un aspect suficient de sobru şi de potrivit unei publicaţii ştiinţifice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe