Newsflash
Apariții editoriale

Educaţia pentru sănătate are și funcţie curativă

de Prof. dr. Benone DUŢESCU - sept. 18 2020
Educaţia pentru sănătate are și funcţie curativă

Aceasta este principala concluzie după lectura cărţii ADIO, ZAHĂR! pe care o semnalez aici. Este o carte de educaţie sanitară care face istorie.

Asta și datorită Editurii Publisol, care a reușit, graţie măiestriei grafice a tipografiei proprii, să pună în pagină traducerea lucrării „Breaking up with sugar” (Molly Carmel, SUA, 2019). Traducerea este realizată de Alexandru Macovescu, sub atenta îngrijire a redactorului Anca Bejan.

Editorul remarcă, pe bună dreptate, că această carte se cuvine a fi introdusă pe lista bibliografică a oricărei persoane preocupate de sănătatea sa ori a celor apropiaţi. Această mărturie informează și ajută la îmbunătăţirea cunoașterii și conștiinţei pentru sănătate.

AdioZahar-coperta1

Cartea reprezintă o frumoasă și convingătoare chemare a cititorului către drumul (sinuos și plin de capcane) al renunţării la „dulcele exagerat al zahărului”, vinovat de atâtea suferinţe, precum obezitate, diabet, boli cardiovasculare sau chiar cancer.

Lucrarea, avertizează editorul, nu înlocuiește medicul diabetolog – „tehnicianul conducător”– ci este un reușit instrument în această dificilă și permanentă acţiune împotriva „dulcelui atât de agresiv”.

Cartea urmărește să îi inducă, în final, cititorului o nouă relaţie faţă de alimentaţie în general și faţă de zahăr în special.

Ca un final reușit, lucrarea se încheie cu reţete pentru reconstruirea acestei relaţii, reţete care informează asupra conţinutului de glucide, de proteine și de grăsimi, reţete pentru micul dejun, prânz sau cină.

Cartea „ADIO, ZAHĂR!” este un eveniment editorial și o realizare ce se cuvine subliniată în domeniul educaţiei sanitare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe