Newsflash
Apariții editoriale

Doi medici de la Spitalul Militar Central, editori la un tratat internațional de chirurgie toracică

de Florentina Ionescu - nov. 19 2020
Doi medici de la Spitalul Militar Central, editori la un tratat internațional de chirurgie toracică

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” București ridică ștacheta performanțelor chirurgicale prin intermediul unei premiere greu de egalat, anunță reprezentanții unității.

În luna octombrie a acestui an, Editura Springer a publicat Tratatul internațional de chirurgie toracică, în două volume, intitulat „Thoracic Surgery – Cervical, Thoracic and Abdominal Approaches“.

tratat de chirurgie toracica

Doi dintre editorii tratatului sunt medici militari din Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” București, colonel dr. Claudiu Eduard Nistor, șeful Secției Clinice de Chirurgie toracică, și colonel dr. Adrian Ciuche, chirurg toracic în aceeași secție, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Este pentru prima dată când doi chirurgi toracici români și-au adus contribuția, în calitate de editori, la un tratat internațional de chirurgie toracică, tratat care este recunoscut ca fiind de mare anvergură și de largă distribuție pe plan mondial.

col.-medic-dr.-Nistor-Claudiu 1600
Col. medic dr. Nistor Claudiu

 

Alături de cei doi medici români sunt prezenți, în calitate de editori, alți patru chirurgi, personalități recunoscute pe plan internațional ale chirurgiei cardio-toracice precum dr. Steven Tsui și dr. Giuseppe Aresu (Universitatea Cambridge, UK), dr. Kaan Kirali (Universitatea din Instambul, Turcia) și dr. Gregor Kocher (Universitatea din Berna, Elveția).

Tratatul include date de anatomie combinate cu tehnici chirurgicale atât ale toracelui, cât și ale celor două regiuni de graniță ale acestuia, respectiv regiunea cervico-toracică și cea toraco-abdominală.

În tratat sunt informații medicale de actualitate

Informația medicală publicată în tratat este de una de maximă actualitate, interesând atât chirurgii toracici, cât și pe cei cardio-toracici, cardio-vasculari, generaliști, laringologi, pe chirurgii care abordează patologia glandelor endocrine, cea a transplantui pulmonar și, nu în ultimul rând, pe medicii anesteziști și pe cei implicați în utilizarea tehnicilor de asistare pulmonară extracorporeală.

dr.-Adrian-Ciuche 1600
Dr. Adrian-Ciuche

Pe lângă medicii specialiști, au fost incluși în aria de interes și studenții la medicină și rezidenții din specialitățile mai sus menționate, printr-o serie de exerciții de învățare și de întrebări de autoevaluare cu care se încheie fiecare capitol al tratatului.

„În cele 1.114 de pagini, autorii celor 95 de capitole ale cărții au reușit să îmbine, într-un mod atractiv, textul descriptiv cu imagini sugestive intraoperatorii, redate în sute de imagini de înaltă calitate grafică așa cum este de altfel realizat întreg tratatul”, se arată în comunicatul de presă.

Acestea sunt argumentele pentru care medicii sunt invitați să parcurgă Tratatul internațional „Thoracic Surgery – Cervical, Thoracic and Abdominal Approaches“, cele două volume fiind disponibile atât în varianta electronică, cât și în cea tipărită, ambele fiind realizate la cea mai înaltă calitate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe