Newsflash
Apariții editoriale

Cum privim lumea

de Dan LĂZĂRESCU - iun. 11 2015
Cum privim lumea
    Eseul cu care se deschide nr. 65/2015 al Buletinului Asociaţiei Balint este semnat de dr. Almos Bela Trif. El combate opiniile lui John A. Robertson privind principiul individualist al libertăţii nelimitate de procreare. Autorul aduce multiple raţionamente care se opun ideilor lui Robertson, cu argumente bine motivate, între care şi dreptul de a lăsa gravidă o femeie bolnavă de HIV/SIDA. În acelaşi număr un articol de psih. Monica Petrescu (Bucureşti), intitulat „Ochelarii prin care privim lumea“, demonstrează că profunzimea şi calitatea percepţiei asupra celor din jurul nostru este condiţio­nată de capa­citatea noastră de a ne elibera de condiţionări, preconcepţii sau atitudini egocentrice. Dintre celelalte teme din acest număr ne-a mai reţinut atenţia articolul „Complianţă sau aderenţă?“, semnat de dr. Stelian Cîntea, ilustrând cazul unei paciente de vârstă medie, cu diabet zaharat de tip II, care, deşi o persoană cu oarece instruire, s-a dovedit reticentă la măsurile terapeutice recomandate. De contestat este lipsa motivaţiei acelei femei de a se trata, pe care ea o susţinea prin exemplele celor cu etichete diagnostice similare, care continuă să trăiască.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe