Newsflash
Apariții editoriale

Cui ne adresăm?

de Dr. Mariana MINEA - feb. 27 2015
Cui ne adresăm?
   Am primit numărul din ianuarie al revistei Viaţă+Sănătate, cu un design schimbat şi având ca subiect principal rezoluţiile de anul nou şi lipsa de voinţă. Şi este doar o coincidenţă şi nu o schimbare pe care ne-am impus-o că am observat de această dată mai multe aspecte nepotrivite cu o revistă creditată cu puncte EMC, care se adresează, deci, personalului medical, şi nu publicului larg, cum ar părea la citire. De exemplu, articolul „Cele zece lucruri pe care e bine să le ştim despre colesterol şi inimă“ informează sau reaminteşte că „fructele, legumele, cerealele şi chiar oleaginoasele sunt lipsite de colesterol“ şi că organismul nostru produce colesterol. Sunt informaţii pe care doar o parte din pacienţi le-ar putea găsi interesante. Acelaşi „tratament“ aplicat revistelor generaliste duce la evidenţierea grafică a unei exprimări mai puţin inspirate, scoasă din context: „Durerea este importantă şi când este prezentă, şi când lipseşte“. Tot în articolul despre recuperarea după fractura de col femural, sunt contraindicate mişcările de „aducţie“. Articolul despre alcoolism este scris, corect, de un neurolog, dar ar fi fost, poate, mai potrivită experienţa în domeniu a unui medic psihiatru, ţinând cont de abordarea generală, de interes pentru medicii de familie. Interesantă campania de marketing construită în jurul ideii de renunţare la fumat. Poate că, în felul acesta, informaţiile vor ajunge la publicul potrivit.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe