Newsflash
Apariții editoriale

Consumul de alcool și sănătatea creierului

de Diana MĂRCULESCU - nov. 17 2017
Consumul de alcool și sănătatea creierului
     Există o asociere dependentă de doză între consumul de alcool și atrofia de hipocamp. Comparativ cu abstinența, aportul redus de alcool nu pare să aibă niciun efect protector asupra structurii și funcției cerebrale, confirmă studiul realizat de Topiwala A. și colab., prezentat în nr. 8 al ediției în limba română a revistei BMJ. S-a stabilit că dependența de alcool este o cauză importantă a demenței, leziunile cerebrale produse de alcool fiind responsabile pentru 10% din demențele cu debut precoce.
    Diabetul este o boală comună, astfel că un pat de spital din cinci este ocupat de o persoană care suferă de această patologie. Diabetul poate fi adesea tratat în mod necorespunzător în spital, după cum arată studiul efectuat de Tahseen A. Chouwdhury, Hannah Cheston și Anne Claydon, publicat în paginile revistei.
    Chirurgii care doresc să ofere proceduri cosmetice trebuie să se înscrie într-un registru obligatoriu, recomandă un raport elaborat de Consiliul Nuffield pentru bioetică. Acesta solicită guvernului Marii Britanii să ia mai multe măsuri împotriva industriei tratamentelor cosmetice, a cărei valoare a fost estimată la peste 3,16 miliarde de lire, în 2015. Persoanelor necalificate nu ar trebui să li se permită să ofere proceduri estetice riscante, cum ar fi umplerea dermică.

  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe