Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Apariții editoriale

Comunicare mai bună în pandemii

Viața Medicală
Monica GEORGESCU vineri, 28 aprilie 2017
     La nivel internațional, se pot face eforturi mai mari pentru a preveni o amenințare pandemică viitoare. Ultimele epidemii globale: cea de gripă H1N1 din 2009, urmată de Ebola și, cel mai recent, de Zika, au evidențiat lipsuri majore în ceea ce privește pregătirea și prevenirea epidemiilor. Însă în situația în care o nouă pandemie se declanșează, este nevoie în primul rând de o mai bună colaborare internațională pentru a limita răspândirea ei. Acestea sunt concluziile principale ale noii rubrici de tip semnal din numărul 5/februarie 2017, al Buletinului ASSET (Action plan on Science in Society related issues in Epidemics and Total pandemics).
     Majoritatea articolelor se concentrează în jurul tematicii managementului participativ al situațiilor de criză. Este știut faptul că, în cazul unei epidemii sau pandemii, zvonurile și informațiile obținute din surse paralele pot împiedica sau stânjeni diseminarea informațiilor din surse oficiale. Cercetările au indicat că zvonurile se răspândesc în special în situațiile în care există o asimetrie de putere – când informațiile din surse oficiale sunt contestate. Se oferă exemplul miturilor și zvonurilor legate de siguranța vaccinării, care au contribuit la scăderea dramatică a ratei imunizării în unele zone. Practicile de management participativ al situațiilor de criză pot fi răspunsul la problema zvonurilor și a diseminării informațiilor false.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC