Newsflash
Apariții editoriale

Cheia longevității în variantă modernă

de Dan Dumitru MIHALACHE - aug. 9 2016
Cheia longevității în variantă modernă

     Fenilcetonuria, o boală metabolică congenitală, asimptomatică, are un impact major în starea de sănătate a populației. Tratarea ei corectă impune echipă multi­disciplinară: medic pediatru, me­dic specializat în boli metabolice, bio­chimist, psiholog, neurolog, medic de familie, rolul-cheie fiind deținut de nutriționist. În România, această boală necesită un nou tip de abordare de la screening până la tratament și monitorizare, explică, în revista Maramureșul medical, nr. 64, din luna iunie, Minodora-Laura Petreuș, președinta unei asociați de bolnavi cu această boală, din Baia Mare. Trecând peste „Defularea salvatoare“, semnat de dr. Ieremia Langhel, îmi atrage atenția titlul unui articol semnat de dr. Marius Dan Pop și kinetoterapeut Andrada Pop, ambii specializați în acupunctură: „Secretele întineririi și longevității“. „Prea mult râs vatămă organele interne, prea multă mânie face pulsul să fluctueze, prea multe preferințe ne umple de prejudecăți și prea multe antipatii ne deprimă“. Pe baza acestei concepții, arată autorii, doctorul Sun Simiao a alcătuit un ghid de longevitate detaliat succint aici. Intenționat, sau poate nu, articolul următor, semnat de farm. Oana Pop, face o incursiune în măruntaiele unui preparat cu argintul coloidal-ionic, printre multele beneficii ale sale fiind și – ați ghicit! – longevitatea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe