Newsflash
Apariții editoriale

"Cartea oamenilor, o lectură pe cât de informativă, pe atât de amuzantă

de Redacția Viața Medicală - aug. 5 2020

Volumul "Cartea oamenilor", apărut recent la editura Publica, reprezintă o istorie surprinzătoare a speciei umane, care ne demonstrează cât ne deosebim de alte specii de pe Terra.

De la păsări de pradă care dau foc pădurii australiene, pentru a vâna mai ușor animalele speriate, la găști de primate care se comportă precum bandele umane de cartier, Adam Rutherford, autorul volumului "Cartea oamenilor - Scurtă istorie a culturii, sexului, războiului și evoluției noastre" vine cu o abordare proaspătă a istoriei vieții pe Pământ, care ne schimbă cu totul perspectiva.
Teoria evoluției a stabilit de foarte multă vreme că oamenii sunt animale: Homo sapiens modern este o primată care are un strămoș comun cu alte primate mari și cu maimutele. Genomul nostru este identic în proporție de 98% cu cel al cimpanzeilor. Și totusi ne place să credem că suntem excepționali. Suntem oare? În acest expozeu original și incitant al istoriei vieții, Adam Rutherford explorează paradoxul profund al „omului animal”.
 
cartea oamenilor coperta
Cartea e antrenantă și accesibilă, fără să renunțe la rigurozitatea prezentării informațiilor științifice. Cu siguranță, unul dintre cele mai gustate capitole vi se va părea cel legat de comportamentul sexual al animalelor. De exemplu, știați că urșii fac sex oral de plăcere?
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe