Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

"Cartea oamenilor, o lectură pe cât de informativă, pe atât de amuzantă

Viața Medicală
Redacția Viața Medicală miercuri, 5 august 2020, ora 15:26

Volumul "Cartea oamenilor", apărut recent la editura Publica, reprezintă o istorie surprinzătoare a speciei umane, care ne demonstrează cât ne deosebim de alte specii de pe Terra.

De la păsări de pradă care dau foc pădurii australiene, pentru a vâna mai ușor animalele speriate, la găști de primate care se comportă precum bandele umane de cartier, Adam Rutherford, autorul volumului " Cartea oamenilor - Scurtă istorie a culturii, sexului, războiului și evoluției noastre" vine cu o abordare proaspătă a istoriei vieții pe Pământ, care ne schimbă cu totul perspectiva.
Teoria evoluției a stabilit de foarte multă vreme că oamenii sunt animale: Homo sapiens modern este o primată care are un strămoș comun cu alte primate mari și cu maimutele. Genomul nostru este identic în proporție de 98% cu cel al cimpanzeilor. Și totusi ne place să credem că suntem excepționali. Suntem oare? În acest expozeu original și incitant al istoriei vieții, Adam Rutherford explorează paradoxul profund al „omului animal”.
 
cartea oamenilor coperta
Cartea e antrenantă și accesibilă, fără să renunțe la rigurozitatea prezentării informațiilor științifice. Cu siguranță, unul dintre cele mai gustate capitole vi se va părea cel legat de comportamentul sexual al animalelor. De exemplu, știați că urșii fac sex oral de plăcere?
 

Etichete: Editura Publica Cartea Oamenilor

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC