Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Bolile asociate parodontozei

Viața Medicală
Diana MĂRCULESCU miercuri, 1 noiembrie 2017
     Igiena orală necorespunzătoare cauzează adesea placa dentară și biofilmul oral, care au devenit principalii factori determinanți ai cariei dentare și al inflamației gingivale. Conform studiilor realizate de Akbeyaz, James KM, Cadieux PA, Burton JP, Seferovic MD și Kargul Betül, publicat în Revista Română de Medicină Dentară (nr. 3/2017), parodontoza este asociată adesea cu afecțiuni precum boala ischemică cardiacă, diabetul zaharat sau boala respiratorie cronică. De asemenea, caria dentară și edentația sunt adesea corelate cu un risc crescut de boli cardio- și neurovasculare și tulburări ale sănătății mintale.
     Acupunctura, datorită ușurinței relative a practicării ei, se extinde astăzi pe mai multe domenii, ajungând să fie folosită chiar și în stomatologie. Conform articolului semnat de dr. Cinel Malița, acupunctura este adesea folosită în stomatologie în scopul sedării durerii, și nu ca act terapeutic. Este o metodă utilizată de obicei în cazul pacienților care invocă stări alergice la majoritatea medicamentelor alopate.
     Dinții temporari supranumerari (DTS) pot determina adesea tulburări fizionomice, întârzierea erupției dinților permanenți sau chiar înghesuirea acestora. În dentiția permanentă aceste afecțiuni pot fi urmate și de alte anomalii, de aceea este necesar ca diagnosticul și tratamentul să fie instituite cât mai devreme. După cum arată rezultatele unui studiu epidemiologic realizat pe 1.528 de pacienți examinați, 28 prezentau deja DTS erupți pe arcadă. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC