Newsflash
Apariții editoriale

Beneficiile unei hidratări corecte

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 28 2017
Beneficiile unei hidratări corecte
     Persoanele care consumă cel puțin cinci pahare de apă pe zi au avut un risc semnificativ mai mic de mortalitate printr-un accident coronarian față de cei care consumă mai puțin de două pahare pe zi, se arată într-un articol semnat de dr. Ionel Bratu în numărul din februarie al revistei Viață + sănătate. Autorul dezvăluie secretele unei hidratări eficiente, pentru că a nu bea destulă apă poate deveni la fel de dăunător ca fumatul.
     Într-un alt articol, semnat de același autor sunt prezentate beneficiile hidroterapiei în tratamentul arsurilor și fibromialgiei. Terapiile care utilizează apa pot fi utile în tratamentul afecțiunilor sistemului nervos, tractului genito-urinar, tractului gastrointestinal sau aparatului locomotor. Importanța consumului de apă a fost subliniată în ultimele articole de cercetare medicală, ne arată prof. dr. Nicolae Dan. Este recomandat consumul de apă plată. Cafeaua, băuturile carbogazoase, băuturile alcoolice deshidratează corpul, deși sunt lichide. Pentru fiecare porție de cafea sau băutură îndulcită este nevoie să se bea două porții de apă. 
     Un alt articol – Antiinflamatoarele în bolile reumatice – semnat de dr. Laura Herețiu arată că medicamentele antiinflamatoare sunt utilizate ca terapie de primă linie în bolile cu severitate ușoară sau medie, efectele adverse fiind uneori greu de gestionat. În cazul afecțiunilor gastrointestinale preexistente (gastrite, ulcere) trebuie administrate cu prudență sau alături de protectoare gastrice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe