Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Apariții editoriale

Beneficiile unei hidratări corecte

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 28 aprilie 2017
     Persoanele care consumă cel puțin cinci pahare de apă pe zi au avut un risc semnificativ mai mic de mortalitate printr-un accident coronarian față de cei care consumă mai puțin de două pahare pe zi, se arată într-un articol semnat de dr. Ionel Bratu în numărul din februarie al revistei Viață + sănătate. Autorul dezvăluie secretele unei hidratări eficiente, pentru că a nu bea destulă apă poate deveni la fel de dăunător ca fumatul.
     Într-un alt articol, semnat de același autor sunt prezentate beneficiile hidroterapiei în tratamentul arsurilor și fibromialgiei. Terapiile care utilizează apa pot fi utile în tratamentul afecțiunilor sistemului nervos, tractului genito-urinar, tractului gastrointestinal sau aparatului locomotor. Importanța consumului de apă a fost subliniată în ultimele articole de cercetare medicală, ne arată prof. dr. Nicolae Dan. Este recomandat consumul de apă plată. Cafeaua, băuturile carbogazoase, băuturile alcoolice deshidratează corpul, deși sunt lichide. Pentru fiecare porție de cafea sau băutură îndulcită este nevoie să se bea două porții de apă. 
     Un alt articol – Antiinflamatoarele în bolile reumatice – semnat de dr. Laura Herețiu arată că medicamentele antiinflamatoare sunt utilizate ca terapie de primă linie în bolile cu severitate ușoară sau medie, efectele adverse fiind uneori greu de gestionat. În cazul afecțiunilor gastrointestinale preexistente (gastrite, ulcere) trebuie administrate cu prudență sau alături de protectoare gastrice.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC