Newsflash
Apariții editoriale

Apariții MedicHub

de Redacția Viața Medicală - iun. 17 2022
Apariții MedicHub

Recent apărutele reviste MedicHub vă pun la dispoziție articole utile, cercetări originale, studii de caz, rezumate ale lucrărilro susținute la conferințele pe diferite patologii.

Metabolism și nutriţie

        Cel mai recent număr al revistei Medic.ro* (3/2022) aduce în discuţie o temă foarte vastă: „Metabolism și nutriţie”. În sumarul revistei veţi găsi articole precum: „Influenţa suplimentelor alimentare asupra nivelului de testosteron” sau „Diversificarea alimentaţiei la sugari”. De asemenea, puteţi citi cercetarea originală „Complianţa la normele de igienă privind utilizarea lentilelor de contact și riscul infecţiilor corneene”, sinteza clinică „Abordarea multidisciplinară în managementul terapeutic al copiilor cu despicătură de buză și palat” sau review-ul „Recuperarea psiho-emoţională în post- sau long-COVID-19. Care este stilul de viaţă recomandat?”.

coperta medic_3_2022

Medicamente antipsihotice

        Revista Farmacist.ro** a ajuns la cea de-a treia ediţie din acest an, cu articole interesante, în paginile căreia veţi găsi lucrări de farmacologie, „Medicamente antipsihotice” și „Aspecte de farmacologie clinică a glucocorticoizilor”, de farmacoterapie, „Utilizarea terapeutică a diureticelor – o privire de ansamblu”, nutriţie, „Mierea – aliment funcţional cu numeroase utilizări în medicina tradiţională și în cea modernă”, sau gemoterapie, „Gemoterapia și îngrijirea dentiţiei”. Nu lipsește nici articolul cu care v-am obișnuit, „Repere farmaceutice de-a lungul istoriei”.

coperta farmacist_3_2022

Impedansmetria

În sumarul celei de-a doua ediţii din acest an a revistei ORL.ro*** găsiţi articole din sfera audiologiei („Impedansmetria”, „Deficit cohleovestibular central după COVID-19 și meningită consecutivă”), otologiei („Formarea otochirurgului – condiţii și etape”), rinologiei („Hemangiopericitom rinosinuzal – rezolvare endoscopică transnazală”) etc. La secţiunea „Interdisciplinare”, puteţi citi lucrări precum: „Diagnostic post-mortem al anevrismului cerebral micotic rupt la un pacient tânăr – prezentare de caz” sau „Importanţa echipei multidisciplinare în managementul diferitelor fenotipuri de BPOC”.

coperta_orl_2_2022

Complicaţii rare pe termen lung ale intervenţiilor minim invazive în cursul sarcinii

        Articolele din cuprinsul celui mai recent număr al revistei Ginecologia.ro**** (2/2022) subliniază faptul că procedurile ginecologice minim invazive, cum ar fi miomectomia laparoscopică și histeroscopia de sept uterin, prezintă numeroase avantaje, inclusiv conservarea potenţialei reproduceri, însă nu sunt lipsite de complicaţii. Iată câteva titluri: „Complicaţii rare pe termen lung ale intervenţiilor minim invazive în cursul sarcinii”, „Dificultăţi de examinare ecografică la gravidele supraponderale. Studiu retrospectiv și analiza literaturii”, „Prognosticul neonatal al sarcinilor complicate cu anemie la adolescente”.

coperta_orl_2_2022

IOB în strategia de combatere a cancerului

Cea de-a doua ediţie din 2022 a revistei Oncolog-Hematolog.ro*** aduce în atenţie prezentări de caz foarte bine documentate: „Hepatită fulminantă postchimioterapie cu docetaxel în cancerul de sân – prezentare de caz” sau „Trombocitopenia imună refractară – prezentare de caz”. De interes este și articolul „Etica în studiile clinice”. Revista cuprinde și rezumatele prezentate la „Zilele Medicale și Știinţifice ale Institutului Oncologic București, eveniment desfășurat în perioada 19 - 21 mai.

coperta_oncolog_2_2022

Placenta accreta – o preocupare tot mai mare în epidemia de operaţii cezariene

        În primul număr din acest an al Obstetrica și Ginecologia, revista Societăţii de Obstetrică și Ginecologie din România, regăsiţi review-uri precum „Concediul medical pentru risc maternal: o intervenţie preventivă de Medicină a muncii”, dar și articole originale: „Placenta accreta – o preocupare tot mai mare în epidemia de operaţii cezariene”, „Istoricul obstetrical sărac, tulburările dermatologice şi diabetul zaharat de tip 2”. Nu lipsesc nici prezentări de caz precum: „Placenta succenturiată – provocări în diagnosticul și managementul prenatal. Raport de caz” și „Un caz sever de osteopenie de prematuritate”.

coperta_obstetrica si ginecologia_1_2022

Abordările clinice ale urticariei cronice spontane

        Revista Alergologia***, publicaţia Societăţii Române de Alergologie și Imunologie Clinică, a ajuns la cea de-a doua ediţie din 2022. În primul articol se discută despre abordările clinice ale urticariei cronice spontane și cele mai frecvente comorbidităţi asociate acesteia. Al doilea articol este o lucrare originală care prezintă eficienţa și siguranţa terapiei alergen-specifice în rinita alergică. Numărul se încheie cu rezumatele lucrărilor de la Conferinţa Naţională de Alergologie și Imunologie Clinică desfășurată în perioada 2-4 iunie.

coperta_alergologia_2_2022

Actualităţi în neuropatologia animalelor de companie

        Tema celei mai recente ediţii a revistei Practica Veterinară.ro*** (2/2022) este „Actualităţi în neuropatologia animalelor de companie”. În cuprinsul ei veţi găsi lucrări precum: „Sindromul de disfuncţie cognitivă la câine – coordonate de diagnostic și management terapeutic”, „Diagnosticul și terapia sindroamelor neurotoxicologice la animale” și „Aspecte generale privind impactul stresului asupra principalelor manifestări comportamentale la felinele domestice”. De interes este și studiul comparativ al eficienţei analgezice a unor protocoale anestezice locoregionale în intervenţii obstetricale la viţei.

coperta_practca veterinara_2_2022

* Revista este acreditată cu 10 credite EMC pentru medici și 5 puncte EMC pentru asistenţii medicali, la abonare.

** Revista este acreditată cu 10 credite EFC pentru farmaciști și 5 credite EMC pentru asistenţi, la abonare.

*** Revista este acreditată cu 10 credite EMC pentru medici, la abonare.

**** Revista este acreditată cu 10 credite EMC pentru medici și 5 credite EMC pentru moașe, asistenţi medicali și maternali, la abonare.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe