Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Apariții editoriale MedicHub

Viața Medicală
Redacția Viața Medicală vineri, 10 ianuarie 2020

Rezistența la antibiotice, terapiile moderne în Psoriazis sunt două dintre subiectele tratate în Medic.ro, Farmacist.ro, Ginecologia.ro și Pediatru.ro

Supliment de boli infecțioase la final de an

Ultimul număr din acest an al revistei Medic.ro** vine la pachet cu un supliment de boli infecțioase, în care specialiștii vorbesc despre rezistența la antibiotice, dar și despre conjunctivită (cea mai comună infecție oculară) sau boala inflamatorie pelviană. Totodată, suplimentul aduce noutăți referitoare la terapia infecției cu virusul hepatitei C. În paginile aceleiași ediții găsiți și a doua parte a articolului „Fenomenul malpraxisului medical în România – perspective etice”.

Medic 132 (6) 2019_mic 1

Terapii moderne în psoriazis

Ultimul număr din acest an al revistei Farmacist.ro* are ca temă „Boala pulmonară obstructivă cronică”, o afecțiune progresivă, ireversibilă, despre care farm. Dana Marineci vorbește pe larg. Rubrica „Medicație topică” vine cu un subiect foarte interesant – „Abordări terapeutice convenţionale și moderne în medicaţia topică a psoriazisului” –, iar în interviul ediției, realizat de Ana Dumbără, farm. sp. Ioan Uivaroși, președintele Colegiului Farmaciștilor din București, povestește despre Casa cu farmacie „Gheorghe Hotăranu”, un monumet istoric aflat în centrul Bucureștiului.

Farmacist_6_2019 mic 1

Cazuri rare – sarcina ectopică ovariană

Ultima ediție din anul 2019 a revistei Ginecologia.ro* se concentrează pe o serie de lucrări despre sarcinile cu risc ridicat și gestionarea acestora. Articolul „Vitamina A în sarcină” aduce în discuție o temă mai puțin discutată, respectiv deficiența de vitamina A în sarcină, care este principala cauză de mortalitate la copii în statele în curs de dezvoltare. În lucrarea „Diagnosticul precoce al sarcinii ovariene”, autorii prezintă un caz rar, al unei femei de 34 de ani, cu sarcină ectopică ovariană, scopul articolului fiind acela de a evidenția succesul tratamentului chirurgical minim invaziv într-o astfel de situație.

Ginecologia 26 (4) 2019_mic 1

Pediatria, între noutate și complexitate

În cel mai recent număr al Pediatru.ro* veți descoperi subiecte complexe, de actualitate, precum „Necesarul energetic și proteic al sugarilor născuţi prematur”, în care autorii fac recomandări legate de nutriția postexternare. La rubrica „Studii clinice”, dr. Bianca Simionescu aduce informații noi despre boala Kawasaki. De asemenea, conf. dr. Tudor Lucian Pop scrie, la rubrica „Actualități”, despre „Paucitatea ductelor biliare intrahepatice în practica pediatrică”.

Pediatru 55 (3) 2019 1

 

*Revista este creditată cu 10 puncte EMC

**Revista este creditată cu 10 puncte EMC pentru medici și 5 puncte EMC pentru asistenți medicali

Etichete: medic.ro farmacist.ro pediatru.ro oncologie.ro medichub rezistenta la antibiotice tratamente psoriazis hranirea prematurilor

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.