Newsflash
Apariții editoriale

Alimentația și starea emoțională

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - oct. 2 2015
Alimentația și starea emoțională

    Emoțiile negative sunt un factor de risc cardiovascular recunoscut, ne arată dr. Andreea Dan în noul număr al revistei Viață+sănătate. Persoanele optimiste au un risc cu 50% mai mic decât cele pesimiste de a trece printr-un eveniment cardiovascular inițial. „Poate vindeca o dietă crudivoră cancerul?“ se intitulează alt articol din același număr al revistei. Întrebarea gravitează în jurul cazului unei tinere din Australia, diag­nosticată cu sarcom epiteloid, care s-a stins din viață refuzând tratamentul medicamentos în favoarea unei diete stricte și a unui stil de viață sănătos. Cei interesați de terapiile bazate pe alimentație și stil de viață trebuie să înțeleagă limitele capacității legumelor crude de a scădea riscul de cancer. Efectele preventive ale vegetalelor crude trebuie diferențiate de presupusele lor efecte curative, pentru care nu există dovezi. Dr. Ionel Bratu trage un semnal de alarmă în legătură cu practica yoga. Conform cercetărilor unui medic de la Universitatea Oxford, lumea medicală exclude din start ideea că practicile yoga ar fi dăunătoare, prin declanșarea episoadelor de manie și depresie, iar uneori a manifestărilor de psihoză majoră și halucinații. 63% din cei care au practicat yoga pentru un timp îndelungat suferă de anxietate, panică, depresie, dureri, confuzie și dezorientare. Pe final, dr. Nicolae Dan explică efectele alimentelor neprelucrate asupra termo­genezei induse prin alimentație și reco­mandă alimentele integrale în scopul creșterii metabolismului. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe