Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Alimentația și starea emoțională

Viața Medicală
Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN vineri, 2 octombrie 2015

    Emoțiile negative sunt un factor de risc cardiovascular recunoscut, ne arată dr. Andreea Dan în noul număr al revistei Viață+sănătate. Persoanele optimiste au un risc cu 50% mai mic decât cele pesimiste de a trece printr-un eveniment cardiovascular inițial. „Poate vindeca o dietă crudivoră cancerul?“ se intitulează alt articol din același număr al revistei. Întrebarea gravitează în jurul cazului unei tinere din Australia, diag­nosticată cu sarcom epiteloid, care s-a stins din viață refuzând tratamentul medicamentos în favoarea unei diete stricte și a unui stil de viață sănătos. Cei interesați de terapiile bazate pe alimentație și stil de viață trebuie să înțeleagă limitele capacității legumelor crude de a scădea riscul de cancer. Efectele preventive ale vegetalelor crude trebuie diferențiate de presupusele lor efecte curative, pentru care nu există dovezi. Dr. Ionel Bratu trage un semnal de alarmă în legătură cu practica yoga. Conform cercetărilor unui medic de la Universitatea Oxford, lumea medicală exclude din start ideea că practicile yoga ar fi dăunătoare, prin declanșarea episoadelor de manie și depresie, iar uneori a manifestărilor de psihoză majoră și halucinații. 63% din cei care au practicat yoga pentru un timp îndelungat suferă de anxietate, panică, depresie, dureri, confuzie și dezorientare. Pe final, dr. Nicolae Dan explică efectele alimentelor neprelucrate asupra termo­genezei induse prin alimentație și reco­mandă alimentele integrale în scopul creșterii metabolismului. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.