Newsflash
Apariții editoriale

“Adio, zahăr!”, o carte care te va ajuta să scapi de diete

de Dr. Laura Davidescu - sept. 2 2020
“Adio, zahăr!”, o carte care te va ajuta să scapi de diete

Pe lângă numeroasele volume cu sfaturi de nutriție sănătoasă scrise de medici, nutriționiști și dieteticieni, există cărți de mare succes scrise de… pacienți.

Peste 70% dintre cei care au cumpărat această carte pe Amazon au scris recenzii de patru și cinci stele.

Cartea “Adio, zahăr!: Renunță complet la diete, scapă de kilogramele în plus și trăiește-ți viața la maximum!”, semnată de Molly Carmel, a înregistrat un adevărat succes încă de la lansarea oficială din decembrie 2019 în Statele Unite, la prestigioasa editură Penguin Random Books.

Adio-Zahar-3d (002)Spre deosebire de cărțile scrise de oameni în halat alb sau de antrenori de fitness cu trupuri ca deculate din revistă, lucrarea de față este redactată de către o femeie care ani de zile s-a luptat cu kilogramele în plus, a urmat tot felul de diete, a trecut prin slăbiri și îngrășări, s-a luptat cu dependențele și bulimia și chiar a făcut o operație de bypass gastric. Pe scurt, este povestea unei femei care a pornit de la 150 de kilograme și, cu ajutorul unei echipe de specialiști, a reușit să scape de probabil cea mai periculoasă dependență alimentară – dependența de zahăr, substanță care este prezentă sub zeci de denumiri în alimentele pe care le consumăm frecvent.

“Mergeam din dietă în dietă, fiind de acord cu faptul că eram o ratată, ceea ce era irațional. Nimic nu putea fi mai departe de adevăr. Nu eu nu reușeam să urmez dietele, ci ele erau ineficiente. Nu aveam soluția corectă pentru problemă – soluția pe care ți-o ofer azi... Cel mai important este că dietele nu au identificat corect abuzatorul și substanța care dădea dependență, cu care mă luptam și care mă ținea prizonieră: zahărul”, povestește Molly Carmel în cartea sa.

Molly Carmel își propune cu această carte să îi ajute pe toți cei care duc o luptă zilnică cu zahărul. Povestea lui Molly este povestea a milioane de oameni care se luptă cu kilogramele în plus, cu diete găsite pe internet, cu pastile și ceaiuri miraculoase care promit topirea unui număr mare de kilograme într-un timp foarte scurt și care, într-un final, ajung tot în punctul în care au plecat. Secretul, din punctul ei de vedere, este tratarea dependenței de zahăr ca pe o relație toxică, abuzivă din care poți ieși urmând un plan de 66 de zile. Cercetările arată că adoptarea unui nou comportament durează, în medie, 66 de zile pentru a deveni un automatism, un obicei.

Prefața cărții traduse în limba română este semnată de jurnalista Anca Bejan care, la rândul ei, a scris  cartea “Dieta Minune – Drumul de la 120 la 60 kg”, bazată pe experiența personală cu slăbitul.

Cartea este recomandată și de medicul nutriționist Serban Damian astfel:

Adio zahăr! îşi propune să te convingă să rupi "prietenia" cu zahărul, prin intermediul a numeroase argumente ştiinţifice, dar şi exemple de persoane care au reuşit să facă acest lucru. La finalul ei o să priveşti cu alţi ochi această pudră albă care te atrage, dar care îţi poate distruge sănătatea atunci când e excesiv de prezentă în alimentaţia ta.

Cartea a apărut la Editura Publisol și poate fi achiziționată direct de pe site-urile adiozahar.ro si www.booksaveur.com, precum și din rețelele de librării (emag.ro, libris.ro, Cărtureăti, Librăria Mihai Eminescu, cartepedia.ro și One Distribution, librarie.net, esteto.ro, reteaua Inmedio si reteaua Octagon), la prețul de 45 lei.

 Despre autoare

Molly Carmel, este fondatoarea și directoarea programului The Beacon din New York City, un program creat special pentru persoanele cu dependențe alimentare majore, astfel încât aceștia să găsească soluții permanente. Molly Carmel și-a propus să ajute oamenii să găsească o soluție durabilă în lupta împotriva obezității și a tulburărilor alimentare asociate. După ce a combătut propria tulburare alimentară de peste 20 de ani și nu a găsit nicio soluție, a creat The Beacon, programul care ajută oamenii să se recupereze de dependențe similare.

Înainte de a concepe programul Beacon, Molly a creat Greenlight, un program de succes pentru controlul greutății în ambulatoriu la renumitul Wilkins Center din Greenwich, CT și la Webster Wellness Professionals din St. Louis, MO. Molly a fost, de asemenea, director fondator și senior al Academiei din Sierras, prima scoala terapeutică dedicată în special obezității adolescenților. 

Pasiunea lui Molly constă în călăuzirea oamenilor către o gestionare durabilă și pe termen lung a greutății. Molly vede obezitatea ca fiind mult mai mult o problemă comportamentală decât una nutritivă. Molly crede că abilitățile și teoriile terapiei comportamentului dialectic, terapiei cognitiv-comportamentale și a înțelepciunii sunt elemente-cheie pentru a ajuta oamenii să duca o viață cât mai bună.

 Molly Carmel are o diplomă de licență în Asistență Socială la Universitatea Cornell și un master tot în Asistență Socială, la Universitatea Columbia. Este membră a Asociației Profesioniștilor pentru Dependențe, a Academiei pentru tulburări de alimentație, a Asociației NYC-CBT și a Asociației internaționale a profesioniștilor cu tulburări alimentare.

ETICHETEAdio, zahăr

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe