Newsflash
Apariții editoriale

Abordarea holistică a reabilitării cardiovasculare

Abordarea holistică a reabilitării cardiovasculare

Recuperarea funcţională cardiovasculară este recunoscută actualmente pe plan internaţional ca un tratament complex extrem de important în majoritatea bolilor.

Cursul Recuperarea în bolile cardio-vasculare, apărut la editura ETNA, redactat de conf. dr. Paraschiva A. Postolache (coordonator), șef lucrări dr. Ioana Soare și fizioterapeut Liliana Chelariu, vine în completarea manualelor clasice de patologie cardiovasculară, în care accentul se pune pe cunoașterea metodelor de diagnostic și a măsurilor terapeutice medicamentoase și intervenţionale. Într-o epocă în care aceste măsuri au dus la creșterea supravieţuirii bolnavilor cu boli cardiovasculare, devine importantă preocuparea pentru creșterea calităţii vieţii acestor pacienţi, condamnaţi în urmă cu 50 ani la inactivitate.

Coperta Recup BCV lp CD 18.10.20. 1

Coperta Recup BCVcurs oct 2020 2

Recuperarea funcţională cardiovasculară este recunoscută actualmente pe plan internaţional ca un tratament complex extrem de important în majoritatea bolilor. Partea practică abordează aspecte ale recuperării în majoritatea afecţiunilor cardiovasculare, sub formă de filme explicate.

        Cursul și DVD-ul au o abordare multidisciplinară contemporană. Este o carte de referinţă, cuprinzătoare, care plasează reabilitarea, parte fundamentală a managementului complex al pacienţilor cardiovasculari, în cadrul mai larg al organismului uman bolnav, sub toate aspectele sale. Conţinând 16 capitole și 63 de filme cu exerciţii explicate, lucrarea include noi secţiuni despre dezvoltarea Reabilitării ca disciplină globală și aspecte noi ale rezultatelor acesteia pentru un act medical complex eficient și sigur.      

Ambele sunt concise, oferind indicaţii clare de iniţiere a terapiei de recuperare cardiovasculară, precum și metode practice extrem de utile. Sunt descrise în amănunt metode practice de terapie de recuperare aplicabile în funcţie de afecţiune, ceea ce conferă un interes particular nu numai pentru medicul specialist și rezident cardiolog, dar și pentru cel internist și de familie, pentru studentul în medicină și bioinginerie, precum și pentru toţi membrii echipei de reabilitare cardiovasculară. În final, cursul se ocupă de reintegrarea socială a pacienţilor din punctul de vedere al medicinei  de expertiză a capacităţii de muncă.

        Claritatea prezentărilor reflectă experienţa profesională îndelungată în domeniu a autoarelor. Vă invităm să vă bucuraţi de eforturile autoarelor de a oferi o abordare holistică reabilitării cardiovasculare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe