Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

A cincea cauză de mortalitate intraspitalicească

Viața Medicală
Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN vineri, 22 ianuarie 2016
     Aproximativ zece molecule noi vor intra pe lista de medicamente compensate, asigură președintele ANMDM, dr. Nicolae Fotin, într-un interviu în numărul din decembrie al revistei Politici de sănătate. Printre prioritățile agenției se mai numără prevenirea contrafacerii medicamentelor și dispozitivelor medicale, întărirea activității de farmacovigilență și evitarea riscului de discontinuitate a aprovizionării pieței farma.
     Subraportarea reacțiilor adverse la medicamente rămâne o problemă în sistemul de sănătate, citim într-un articol următor. Reacțiile adverse ale medicamentelor reprezintă a cincea cauză de mortalitate intraspitalicească, iar 5% din spitalizări se datorează apariției reacțiilor adverse.
     În România, se nasc anual douăzeci de mii de copii prematuri, iar cazurile de aneuploidie la nou-născuții din mame sub 35 de ani sunt din ce în ce mai numeroase. De aceea, screeningul prenatal este recomandat tuturor gravidelor, iar testarea genetică ar trebui decontată de casele de asigurări, susține prof. dr. Marius Moga, într-un interviu semnat de Mirabela Viașu.
     În revistă mai putem citi despre problemele neuroreabilitării, dezvoltarea uroginecologiei în România și prevederile legislative în proiectarea cabinetelor medicale.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.