Newsflash
Apariții editoriale

A cincea cauză de mortalitate intraspitalicească

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - ian. 22 2016
A cincea cauză de mortalitate intraspitalicească
     Aproximativ zece molecule noi vor intra pe lista de medicamente compensate, asigură președintele ANMDM, dr. Nicolae Fotin, într-un interviu în numărul din decembrie al revistei Politici de sănătate. Printre prioritățile agenției se mai numără prevenirea contrafacerii medicamentelor și dispozitivelor medicale, întărirea activității de farmacovigilență și evitarea riscului de discontinuitate a aprovizionării pieței farma.
     Subraportarea reacțiilor adverse la medicamente rămâne o problemă în sistemul de sănătate, citim într-un articol următor. Reacțiile adverse ale medicamentelor reprezintă a cincea cauză de mortalitate intraspitalicească, iar 5% din spitalizări se datorează apariției reacțiilor adverse.
     În România, se nasc anual douăzeci de mii de copii prematuri, iar cazurile de aneuploidie la nou-născuții din mame sub 35 de ani sunt din ce în ce mai numeroase. De aceea, screeningul prenatal este recomandat tuturor gravidelor, iar testarea genetică ar trebui decontată de casele de asigurări, susține prof. dr. Marius Moga, într-un interviu semnat de Mirabela Viașu.
     În revistă mai putem citi despre problemele neuroreabilitării, dezvoltarea uroginecologiei în România și prevederile legislative în proiectarea cabinetelor medicale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe