Newsflash
Advertorial

Zentiva aniversează 60 de ani și prima poziție în producția de medicamente în România

de - iun. 22 2022
Zentiva aniversează 60 de ani și prima poziție în producția de medicamente în România

Grupul de companii Zentiva in Romania, lider al pieței de generice din România (în volume și în valoare), marchează 60 de ani în producția de medicamente în România. (P)

Fondată în 1962, unitatea de producție Zentiva din București a reprezentat baza de dezvoltare a grupului pe piața locală, care acum reunește două fabrici de medicamente în capitală.  

Denumită inițial Uzina de Medicamente Bucureşti, unitatea de producție, care nu și-a oprit activitatea nici măcar o zi în cele șase decenii, primește un nou nume în anii 90, Sicomed, și este preluată de investitori privați care o reconstruiesc aproape integral. În 2005 este achiziționată de Zentiva, de la care preia și numele, iar ulterior, cu alte entități Zentiva din regiune, devine parte dintr-un un alt grup farmaceutic global.

Începând cu 2018 compania este preluată  de fondul de investiţii Advent International, care continuă ritmul susținut de investiții anual și construiește local un grup de companii sub numele Zentiva, în care vor ajunge să fie integrate mai multe entități, printre care fabrica Labormed, precum și Solacium, brand de suplimente alimentare și OTC.

image005

Toate operațiunile reunite sub Zentiva în România plasează Grupul ca lider al topului companiilor de generice din țara noastră și, de asemenea, ca cel mai mare producător de medicamente din  țară. Producția Zentiva a crescut de-a lungul anilor, ajungând de la un volum de 0,04 mld. unități galenice în 2011 la 3,62 mld. unități galenice în 2021. Volumul de medicamente produse reprezintă o consecință directă a investițiilor constante – 44 de milioane de euro în perioada 2011-2021 – și a politicilor Zentiva de transfer de produse pentru fabricație în România.

Peste 250 de branduri de medicamente sunt disponibile pacienților din România pentru afecțiuni din domeniul cardiovascular, pneumologie, oncologie, infecțioase, aparat digestiv și metabolism și altele.

În 2021 compania  a lansat 13 molecule acoperind ariile terapeutice oncologie, cardiovascular, durere, antivirale, dermatologie, pneumologie și vitamine și va continua ritmul susținut de investiții pentru a crește numărul de produse lansate. Unul din zece medicamente cumpărate din farmacii și unul din patru medicamente utilizate în spitale sunt produse Zentiva, ceea ce face din companie un furnizor critic al sistemului de sănătate din România.

În virtutea rolului său major pentru societate și a misiunii de a face sănătatea accesibilă tuturor, Zentiva este angajată să aibă o contribuție semnificativă și un impact major în comunitate. Grupul își reconfirmă angajamentul de a asigura un viitor sustenabil misiunii companiei într-o lume mai sustenabilă. Fabricile din Romania folosesc 100% energie verde, iar la nivel de grup, inclusiv in România, s-a stabilit obiectivul de a deveni neutru din punct de vedere al amprentei de carbon până în 2030. Sub inițiativa PlanetZ, compania continuă proiectele de reducere a utilizării de resurse, de optimizare a volumul de deșeuri din producție și operațiunile curente.

image004

În plus, compania își menține angajamentul pentru mediu prin acțiuni în comunitate, ajutând la reabilitarea zonelor defrișate, o contribuție începută în 2019 și care va ajunge anul acesta la 47.000 de arbori plantați în zona Munților Făgăraș numai în perioada 2019-2022.

Școală pentru nenumărate generații de profesioniști în producția românească de medicamente, Zentiva cultivă o cultură a valorizării oamenilor, responsabili de continuitatea și performanța companiei, confirmată prin certificarea Top Employer, acordată recent. Peste 1300 de angajați sunt implicați în activități de producție, comerciale sau funcțiuni globale și continuă tradiția companiei de diversitate – patru generații de vârstă fac parte din Zentiva, dintre care peste 70% au o vechime medie de 10 ani, iar 8% de peste 30 de ani.

Compania este consecventă filosofiei de a fi locul în care oamenii săi să se simtă în siguranță, respectați, apreciați, unde pot crește și unde se pot împlini. Recent compania a fost desemnată ca cel mai atractiv angajator din industria farmaceutică și distribuție din România conform studiului independent realizat de Randstad.

 

ETICHETEgenericeotc

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe