Newsflash
Advertorial

Marele trofeu și 7 dintre diplomele de excelență din cadrul Romanian Healthcare Awards 2022 merg către membrii ROHEALTH

de Raluca Mihăilă - dec. 29 2022
Marele trofeu și 7 dintre diplomele de excelență din cadrul Romanian Healthcare Awards 2022 merg către membrii ROHEALTH

Competiția internațională Romanian Healthcare Awards, aflată la cea de-a treia ediție anul acesta, a avut în perioada septembrie-decembrie 2022, iar ceremonia de decernare a premiilor s-a ținut în 16 decembrie la JW Marriott Grand Hot

Romanian Healthcare Awards este cea mai amplă competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România și este un eveniment care aduce recunoaștere inovației și excelenței din domeniul sănătății. Evenimentul își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și de echipă. Juriul competiției a fost format din 27 de experți internaționali din România, Bulgaria, Franța, Republica Moldova, Norvegia, Belgia, Irlanda și Marea Britanie, iar categoriile jurizate au fost în număr de șapte: „Echipa Medicală a Anului”, „Spitalul Anului”, „Medicul Anului”, „Proiectul de Cercetare al Anului”, „Inovația Medicală a Anului”, „Campania Medicală a Anului”, respectiv „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”.

Membrii ROHEALTH au participat la competiție din convingerea că și-au adus și continuă să își aducă o contribuție constantă și notabilă în inovația și cercetarea medicală de vârf din România și mai ales, pentru că au adus schimbare în bine și au dovedit că determinarea și profesionalismul întotdeauna izbândesc. Iar cele 8 recunoașteri dobândite, unul din ele fiind prin câștigarea Marele Trofeu al competiției, atestă acest lucru.

320580292_483543897223827_4857792350413249426_n

Reprezentanți ai celor 7 membri ROHEALTH câștigători și-au dobândit recunoașterea în șase din cele șapte categorii ale competiției.

Trofeul competiției a mers către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, cu recunoaștere în categoria „Proiectul de Cercetare al Anului” a proiectului „Sistem de suport în cloud de decizie clinică pentru îmbunătățirea evoluției leziunilor ateroclerotice în sindroamele coronariene acute (ATHEROSCLEROSYS)”, al cărui scop este de a dezvolta o soluție eficientă (un software dedicat) în cloud pentru îmbunătățirea procesului de luare a deciziilor clinice și, în consecință, rezultatul pe termen lung în cazul leziunilor vasculare coronariene „non-culprit” la pacienții cu sindrom coronarian acut.

Diplomele de excelență au mers către cei 7 finaliști ai competiției membri ROHEALTH.

DDS Diagnostic a fost finalist la categoria „Inovația Medicală a Anului” cu proiectul „Abordări inovative în tratamentul și controlul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2”. În cadrul proiectului s-au dezvoltat: un sistem microfluidic de tipul „lab-on-a-chip” cu rol în controlul infecției SARS-CoV-2 la pacienții cu forme medii și severe, care se află în curs de validare pre-clinică și un kit RT-PCR pentru detecția SARS-COV-2 din probe de exsudat faringian. În continuarea proiectului, DDS Diagnostic a dezvoltat 1 kit RT-PCR pentru detecția simultană a 3 gene SARS CoV-2, kitul fiind avizat de ANMDMR și pus pe piață.

321047422_1332039677647057_3950722865031605586_n

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sf. Gheorghe a fost finalist la categoria „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului” cu proiectul „Transplant de țesut liber vascularizat în vederea reconstrucției după rezecții de tumor în regiunea capului și gâtului”. Proiectul acordă pacienților cu cancer un tratament de înaltă performanță inovativă în contextul sistemului sanitar public, realizarea acestor intervenții într-un spital mic, județean fiind o adevărată performanță.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a participat cu proiectul „CENEMED” la categoria “Proiectul de Cercetare al Anului”, obținând astfel diplomă de excelență. Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de cercetare-dezvoltare și de transfer de cunoștințe prin crearea unui centru multidisciplinar de cercetare în domeniile: urgențe cardiovasculare și toxicologice, oncologie pelvină, imunologie și genetică, nefropatologie și gastroenterohepatologie.

În cadrul aceleiași universități, prof. dr. Adrian Covic, prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, a primit diploma de excelență Romanian Healthcare Awards la categoria „Medicul Anului” datorită reușitelor privind îngrijirea pacienților renali cu proiectul „Îngrijirea multidisciplinară a pacienților cu insuficiență renală”.


Galerie imagini (11)

Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a primit diploma de excelență pentru categoria „Campania Medicală a Anului”, cu proiectul „PreVasc – Prevenție Vasculară”, singura platformă online de prevenție vasculară care pune la un loc informații medicale, pacienți, medici, clinici, cu scopul de a reducere numărul de amputații și decese de cauza vasculară din România.

CardioScience a participat la categoria „Inovația Medicală a Anului” cu proiectul „Dahna - sistem digital integrat de evaluare/automonitorizare a gradului de risc de boală coronariană și atribuire personalizată de planuri terapeutice alimentare pentru reducerea evenimentelor cardiovasculare. Primul pașaport alimentar medical pentru o inimă sănătoasă”. Dahna reprezintă singura aplicație mobilă de pe piața din România care configurează, în mai puțin de 5 minute, meniuri conform profilului metabolic al utilizatorului, rețetele pentru prepararea lor, dar și lista de cumpărături cu ingredientele și cantitățile necesare.

Spitalul Clinic Județean Mureș a primit diploma de excelență la categoria „Spitalul Anului” cu proiectul „Lucrări de construcții, reabilitare energetică și lucrări conexe la Secția Oncologie”. 

„Suntem extraordinar de mândri pentru reușitele membrilor noștri și ne bucură ori de câte ori aceste merite ajung pe scene naționale, internaționale și competiții de amploarea Romanian Healthcare Awards. Generăm și susținem zi de zi inițiative românești și activități care îmbunătățesc sănătatea și domeniul bioeconomiei. Dar cel mai mult, încurajăm cooperarea cu scopul creșterii competitivității. Suntem ferm convinși că doar împreună putem fi mai buni, iar astfel de evenimente dovedesc acest lucru. Ne bucură să ne aducem contribuția prin tot ceea ce facem la un sistem mai bun pentru pacienți”, declară Flaviana Rotaru, președintele ROHEALTH – Clusterul pentru Sănătate și Bioeconomie.

_____

ROHEALTH - Clusterul pentru Sănătate și Bioeconomie urmărește să dezvolte activități legate de domeniul sănătății și bioeconomiei, pentru a promova și încuraja cooperarea între companii, organizaţii, universități și entități publice. Organizația are 90 de membri, din care 50% sunt întreprinderi mari, IMM-uri, start-up-uri și spin-off-uri, 37% sunt spitale, institute de cercetare-dezvoltare, universități și autorități publice și restul de 13% ONG-uri și persoane fizice. Cu activitatea organizată în 9 grupuri tematice, ROHEALTH face parte din consorțiul strategic NOBOCAPE și din MEDRO (Rețeaua Română de Clustere în Domeniul Medical) și este unicul cluster certificat ECEI GOLD Label în Sănătate din România, alături de alte 7 din Danemarca, Germania, Spania și Norvegia. Valoarea totală a proiectelor generate până în prezent prin ROHEALTH este de peste 200 de milioane de EURO.        

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe