Newsflash
Advertorial

Bloxivir®, metodă suplimentară de protecție împotriva virusurilor

de - dec. 15 2021
Bloxivir®, metodă suplimentară de protecție împotriva virusurilor

USP a lansat o inovaţie pe piaţa farmaceutică din România: Bloxivir®, măsură suplimentară de protecție împotriva virusurilor care produc COVID-19, răceală și gripă.

În prezent, pentru protecţia împotriva virusurilor, apelăm mai ales la produse care construiesc imunitatea din interior – precum cele care conţin vitamine, minerale, probiotice sau ingrediente de origine naturală, facem vaccinuri preventive sau ne protejăm prin purtarea măştilor de protecţie și dezinfectarea frecventă a mâinilor.

Există o metodă suplimentară de protecţie împotriva virusurilor! Bloxivir® Spray este un dispozitiv medical care asigură o barieră împotriva virusurilor* care produc inclusiv COVID-19, răceală și gripă. Poate fi folosit preventiv, pentru a ne simţi mai în siguranţă.

„Orice metodă de protecţie suplimentară pe care o putem folosi pentru a ne proteja în lupta împotriva virusurilor* gripale și coronavirusurilor este mai mult decât binevenită. În acest sens, intrarea pe piață a spray-urilor nazale și orale Bloxivir®, cu beneficii evidente dovedite științific, este o veste încurajatoare. Mucoasa nasului și a gâtului formează prima barieră fizică a organismului și implicit prima linie de apărare a sistemului imunitar, iar Bloxivir®, prin stratul protector format pe mucoasa nazală și bucală, acționează drept la țintă”, a declarat Prof. Univ. Dr. Otilia Mărginean, medic la Spitalul de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara.

Poza Prof.Univ.Dr. Otilia Marginean
Prof. Univ. Dr. Otilia Mărgineanu

CUM ACȚIONEAZĂ BLOXIVIR®?

Bloxivir® blochează virusurile* care produc inclusiv COVID-19, răceală şi gripă.

După aplicarea pe membranele mucoase ale nasului, gurii și gâtului, Bloxivir® Spray Nazal și Oral, sub formă de gel, formează un strat protector care acţionează drept barieră mecanică împotriva agenților patogeni, iar ingredientele din compoziție dezactivează agenţii patogeni.

Astfel, Bloxivir® protejează împotriva virusurilor cu grad ridicat de infecţiozitate, ameliorează simptomele infecțiilor și scurtează durata acestora. Prin urmare, este atât o modalitate de prevenire, cât și de combatere a infecțiilor virale ale căilor respiratorii superioare, cauzate de virusuri* gripale și coronavirusuri, inclusiv SARS-CoV-2. Utilizarea produsului de către persoanele infectate (inclusiv asimptomatice) reduce riscul infectării altor persoane.

Pack Bloxivir-spray oralBloxivir® sub formă de gel incolor și inodor poate fi utilizat de mai multe ori pe zi de către adulți și copii cu vârsta peste un an. Efectul protector începe imediat după aplicare și durează până la 5 ore.

„Bloxivir® este destinat oricărei persoane care dorește să se protejeze, pe sine sau pe ceilalţi, împotriva infecțiilor cu virusuri* care cauzează COVID-19, răceală sau gripă. Poate fi utilizat atât ocazional (de exemplu: mers la şcoală, mers la cumpărături), cât şi în mod frecvent (de exemplu: prezenţa în colectivitate timp îndelungat)”, a mai adăugat Prof. Univ.Dr. Otilia Mărginean.

TREI SUBSTANȚE ACTIVE DOVEDITE CLINIC

Cele trei substanțe active din Bloxivir®, oferite într-o combinaţie unică în România** - iota-caragenan, ectoină și acid hialuronic - au fost confirmare clinic.

IOTA- CARAGENAN este un tip de polizaharide extrase din alge roșii. Acționează prin formarea unui strat protector pe mucoasa nazală, care este responsabil pentru acțiunea esențială a produsului: prevenirea aderării virusurilor* și pătrunderea acestora în celule. Ajuns la locul infecției, acoperă suprafața virală prin interacțiuni electrostatice, prevenind astfel legarea virusurilor* (inclusiv SARS-COV-2) de mucoasă, internalizarea și, ca urmare, infecția. În cazul în care infecția a avut deja loc, particulele de virus nou sintetizate care sunt eliminate din celule sunt neutralizate de iota-caragenan, acționând astfel împotriva răspândirii virusurilor*.

ECTOINA este un aminoacid ciclic derivat din microorganisme care trăiesc în locuri greu accesibile - gheizer, deșert, apă sărată. Mecanismul de acțiune al ectoinei este determinat de capacitatea sa de a lega apa. Datorită acesteia, poate oferi protecție structurilor celulare pentru mai mult timp, ceea ce previne procesul de deshidratare. Acest aminoacid acționează într-un mod stabilizator asupra proteinelor și, ca urmare, asupra celulelor.

ACIDUL HIALURONIC este o substanță hidratantă care reține apa si crește vâscozitatea soluției. Datorită proprietăților sale mucoadezive și a capacității de a reține apa de hialuroniat de sodiu, produsul are proprietăți excelente de aderență la membrana mucoasă, ceea ce crește durata prezenței gelului pe membranele mucoase. Ca urmare, substanțele prezente în stratul protector/ baza de susținere a produsului sunt dispersate și acționează în mod auxiliar față de stratul protector, în principal hidratând și calmând. Stratul protector aderă la membrana mucoasă, reduce disconfortul pe termen lung asociat cu durerea cauzată de inflamația membranei mucoase și cu uscăciunea sau iritațiile membranelor mucoase. Datorită biocompatibilității hialuronatului de sodiu, acesta nu irită țesuturile și poate fi utilizat pentru o perioadă lungă de timp.

Pack Bloxivir-spray nazalSTUDIILE CLINICE CONFIRMĂ EFICIENȚA BLOXIVIR®

Un studiu clinic cu 394 persoane demonstrează rolul preventiv al iota-caragenanului împotriva virusului SARV-COV-2. Avem astfel la dispoziție rezultatele unui studiu multicentric, randomizat, dublu-orb, controlat placebo, care evaluează utilizarea unui spray nazal care conține Iota-Caragenan în profilaxia COVID-19 în rândul personalului din spital dedicat îngrijirii pacienților cu COVID-19.

Din 24 iulie 2020 până în 20 decembrie 2020, angajati din 10 spitale din Argentina, în total 394 de persoane, medici, asistente medicale și alți furnizori de servicii medicale sănătoși din punct de vedere clinic au fost desemnați într-un raport de 1:1 să primească patru doze zilnice de spray Iota-Caragenan sau placebo timp de 21 de zile, în mod aleatoriu. Au fost incluși medici, asistente și alți angajați din spitale fără antecedente de infecție cu SARS-CoV-2, care au efectuat îngrijiri medicale într-o zonă COVID-19 din spital și, prin urmare, au fost expuși zilnic pacienților cu COVID-19.

196 subiecti au primit Iota-Caragenan și 198 au primit placebo. Vârsta medie a participanților a fost de 38,5 ±9 ani, iar 75,1% erau de sex feminin. Ambele grupuri de tratament au avut caracteristici de bază similare.

Rezultatele au confirmat că incidența COVID-19 (simptomatic, confirmat PCR) a fost semnificativ mai mică în grupul Iota-Caragenan comparativ cu grupul placebo (1·0% vs 5.0%) (Odds Ratio 0.19 (interval de încredere 95%, 0.05 la 0.77; p= 0.03) în timpul celor 21 de zile. Iar absenţa de la locul de muncă a fost mai mică în grupul Iota-Caragenan (0,5% și 2,0%; p<0,0001, 95% CI, 1,0 până la 2,2; p <0,0001). Studiul demonstrează practic faptul că iota-caragenan reduce cu 80% riscul infectării cu COVID-19.

În plus, eficacitatea și siguranța spray-ului nazal cu iota-caragenan au fost studiate la peste 600 de copii și adulți cu simptome de răceala comună. S-a demonstrat o reducere semnificativă a încărcăturii virale a diferitelor virusuri respiratorii în grupul de tratament cu iota-caragenan comparativ cu cel placebo, siguranța în utilizare și o reducere a severității și duratei simptomelor.

Pentru detalii despre produs: https://bloxivir.com/ro/

Despre USP

USP este una dintre cele mai de succes companii farmaceutice din Europa Centrala și de Est, activă în piața de medicamente fără prescripție medicală, suplimente alimentare și dispozitive medicale. Fondată în SUA în 1992, compania este numărul 1 pe piața de Consumer Healthcare din Polonia.

USP a intrat în România la începutul anului 2021. În anii următori, pe măsura lansării portofoliului de OTC-uri, precum și prin inovații constante ale brandurilor deja lansate, compania își propune să devină unul dintre liderii pieței de CHC de pe plan local.

Misiunea USP este să protejeze sănătatea oamenilor, oferindu-le produse de calitate, cu eficiență dovedită, adaptate nevoilor individuale specifice.

Health Reinvented!

*blochează pătrunderea coronavirusurilor, inclusiv SARS-CoV-2, şi a virusurilor gripale tip B, C în celule. **Conform date Cegedim, octombrie 2021.

Bloxivir® este disponibil în farmaciile din România, cât și online. Bloxivir® Spray Nazal și Oral, sub formă de gel, sunt dispozitive medicale. Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare. Bloxivir® este o măsură de protecție suplimentară, contribuind la creşterea opţiunilor privind acţiunile preventive împotriva gripei, răcelii sau COVID-19. Tineti cont de recomandarile epidemiologice in vigoare.


Notă autor:

Bibliografie articol: 1. Instrucţiuni de utilizare Bloxivir®. 2. Morokutti-Kurz M, Froba M, Graf P, Große M, Grassauer A, Auth J, et al. (2021) Iota-carrageenan neutralizes SARS-CoV-2 and inhibits viral replication in vitro. PLoS ONE 16(2):e0237480. 3. Juan M. Figueroa et Al., Efficacy of a nasal spray containing Iota-Carrageenan in the prophylaxis of COVID-19 in hospital personnel dedicated to patients care with COVID-19 disease, April 15, 2021. The trial is registered at ClinicalTrials.gov (NCT04521322).

ETICHETEbloxivir

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe