resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Ziua medicului pensionar

Autor: Dr. Al. TRIFAN | 30 Octombrie 2009
În fiecare an, Asociaţia Medicilor Pensionari din România (AMPR) organizează întâlniri colegiale la care participă numeroşi medici pensionari, aducând cu ei nostalgia unei experienţe care, deşi mai poate fi valorificată, este de cele mai multe ori neglijată. (...)
   În Capitală
   Sâmbătă, 24 octombrie a.c., în Amfiteatrul Facultăţii de Medicină Generală, AMPR a programat şi organizat o amplă manifestare în programul căreia s-au succedat mai multe momente. Astfel, a fost depusă o coroană de flori la statuia generalului doctor Carol Davila; a fost păstrat un moment de reculegere în memoria foştilor profesori şi a colegilor dispăruţi; s-a realizat o fotografie de grup a participanţilor. Au fost prezenţi dl prof. dr. Emanoil Ceauşu din partea CMB şi dl dr. Costică Hierescu, reprezentant al Colegiului Medicilor Dentişti. Intrarea în Amfiteatrul mare s-a făcut în sunetele cunoscutului imn Gaudeamus igitur. Cuvântul de deschidere a fost rostit de dl prof. dr. Vladimir Beliş, preşedinte de onoare al AMPR, care a arătat unicitatea profesiunii medicale, generatoare de concepte, şi a solicitat Ministerului Sănătăţii şi Colegiului Medicilor să impună reglementări în favoarea medicilor, astăzi pensionari.
   Dna dr. Virginia Ioan, preşedinta Asociaţiei Medicilor Pensionari din Ro
Publicitate
mânia, a expus reperele activităţii depuse de aceasta în perioada de la ultima întâlnire. A urmat cuvântul invitaţilor. Printre aceştia s-au numărat dnii dr. Constantin Bogdan, dr. C. Velisaratu, Preda Nedelcu, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor din România, Val Vâlcu, ziarist, dna dr. Suzana Bantaş, din partea Cenaclului de Arte plastice al medicilor „I. Ţuculescu“. Din partea tinerei generaţii a vorbit dl Mihai Comşa, student la Facultatea de Medicină.
   După o scurtă pauză, asistenţa a urmărit cu delectare prestaţia cvartetului de coarde Imperioso care a interpretat cu virtuozitate lucrări de Bach, Mozart ş.a. În holul de onoare al Facultăţii de Medicină,Cenaclul „Ion Ţuculescu“ a expus lucrări de pictură şi ceramică. Manifestarea s-a încheiat cu un cocteil oferit de Colegiul Medicilor Bucureşti.
   În ţară
   La Giurgiu, întâlnirea medicilor pensionari a fost organizată de Colegiul Medicilor Giurgiu (preşedinte, dr. Ladislau Pick). Desfăşurarea a avut loc pe fondul unei mese rotunde a amintirilor, dar şi a unui colocviu privind problemele prezente. Vicepreşedintele CMG, dl dr. Gelu Popescu-Guinea a făcut prezentarea programului unui concert de muzică de cameră susţinut de un cvartet alcătuit din remarcabili instrumentişti. Prezenţa dnei dr. Virginia Ioan a suscitat interesul presei locale.
   La Baia Mare, festivitatea prilejuită de acelaşi eveniment s-a bucurat de o numeroasă participare şi s-a desfăşurat într-o atmosferă colegială, nelipsind însă luările de cuvânt care au marcat doleanţele legitime ale acestei categorii de profesionişti în retragere. La Sibiu, adunarea festivă s-a bucurat de prezenţa oficialităţilor administrative şi medicale şi s-a încheiat cu un program artistic de recitări susţinut de artişti dramatici din localitate.
Şi la Piatra Neamţ a avut loc o manifestare reuşită, într-o atmosferă plină de încărcătură afectivă, postfaţată de un program muzical.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală