resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Victoria medicinii și gestul lui Cehov

Autor: Paula ROMANESCU | 6 Ianuarie 2017
 Din numărul 9 al revistei Fântâna din Kos – revista literară a Societății Medicilor Scriitori și Publiciști din România, cititorii află cum funcționează „mintea care vindecă” și mintea „care se vindecă”, după textul Cristinei Sima, rămânându-le doar să stabilească o perfectă armonie între mintea stânga și cea dreaptă, fiind deopotrivă raționali și liber visători. Visele sunt descrise, din perspectivă științifică, de nu mai puțin de patru autori: Radu Negoescu, Mirela Bănățeanu, Cristian Bălan, Doina Nițulescu.
 O invitație de nerefuzat ne face Mihail Mihailide prin omagierea umbrei înalte din chirurgia
Publicitate
oto­rinolaringologică – Traian Nasta (1882–1958), urmaș al profesorului Thoma Ionescu. De asemenea, prezintă o fotografie ilustrându-i pe Păstorel și Pallady, pe versoul căreia stă scrisă o epigramă: „Au cine poate azi să știe bine,/Cam ce o să se spună în viitor:/Că eu sunt cu Pallady Teodor,/Că Teodor Pallady e cu mine”. Pentru aceste scânteieri de spirit a fost trimis Păstorel în închisoare.
Gianfranco Brini – medic, scriitor, jurnalist, delegat din partea Italiei în raporturile cu „Union Mondiale des Écrivains Médecins” (din care face parte și SMSPR) prezintă gestul medicului Anton Pavlovici Cehov, care, știind că se apropie sfârșitul, îi cere medicului său o cupă de șampanie. Pentru ce va fi închinat el? Pentru viață, veșnicie, medicină sau literatură? Interpretarea rămâne la latitudinea cititorului.
În următoarele pagini ale revistei putem citi o poezie japoneză a medicului-poet-haijin Jules Cohn Botea, teoretician avizat al fenomenului haiku, artist fotograf care scrie cu văzul și cântă din fărâme. Poezia de inspirație niponă a lui Jules Cohn Botea are încărcătură de soare prins într-un vas cu pereții de apă, ducându-ne cu gândul la Vasile Voiculescu.
Urmează un grupaj de poezii semnate de Răzvan Mare, Mihai Ghiur, Laurențiu Bogdan și Alessandro Zanon (în traducerea lui Mihai Cezar Popescu). În încheiere, vedem portrete la minut și poeme semnate de Ioan Paul. „Fântâna din Kos” are apă limpezitoare pentru toți cei care își oglindesc în ea chipul de o zi spre a se regăsi mai luminoși cu un gând, un zâmbet, o nouă cunoaștere.

 

 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală