resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Unul din trei români suferă de tulburări venoase ale membrelor inferioare

Autor: Dr. Valerian CIUBOTARU | 26 Septembrie 2014
Unul din trei români suferă de tulburări venoase ale membrelor inferioare
   În octombrie 2013, la congresul Uniunii Internaţionale de Flebologie de la Boston, 27 septembrie a fost declarată Ziua internaţională de luptă împotriva bolii varicoase. Anul acesta este deci primul în care atenţionarea asupra amplitudinii sociale a bolii varicoase a membrelor inferioare este supusă dezbaterii lumii medicale internaţionale în această zi specială. În acest context, Societatea Română de Flebologie, cu sprijinul săptămânalului „Viaţa medicală“, îşi face datoria de onoare de a atrage, o dată în plus, atenţia lumii medicale din ţara noastră asupra importanţei problematicii bolilor venoase în general şi a bolii varicoase în special.
   Studiile naţionale şi cele internaţionale precizează o incidenţă a bolii venoase cronice de 20–40% în populaţia generală. Cu alte cuvinte, aproximativ unul din trei români suferă de tulburări venoase ale membrelor inferioare, ceea ce reprezintă o problemă gravă de sănătate publică prin numărul deosebit de mare de pacienţi.   Varicele membrelor inferioare reprezintă o afecţiune cu evoluţie insi
Publicitate
dioasă, în cadrul mai larg al insuficienţei venoase cronice. Fără a avea o simptomatologie foarte zgomotoasă, boala varicoasă evoluează în cele mai multe cazuri ani la rând, fără un tratament radical şi eficient. Instalarea complicaţiilor bolii varicoase este, de obicei, momentul în care pacienţii din România devin îngrijoraţi cu adevărat de boala lor şi caută calea spre vindecare. Dintre complicaţiile insuficienţei venoase cronice menţionăm tromboflebita acută a membrelor inferioare (superficială sau profundă) şi tulburările cutanate cronice (care evoluează către stadiul cel mai grav – ulcerul cronic de gambă).
   Primii medici cărora li se adresează pacienţii cu asemenea afecţiuni sunt, de cele mai multe ori, medicii de familie. Acestora le revine responsabilitatea de a le recomanda pacienţilor cu boli venoase, alături de tratamentul medicamentos şi, eventual, compresiv, consultarea unui medic flebolog.
  Tratamentul radical în boala varicoasă îl reprezintă scoaterea din circuit a venelor dilatate patologic. Modalitatea prin care se va face acest demers terapeutic reprezintă responsabilitatea medicului specialist cu experienţă în flebologie. Alegerea tratamentului endovenos sau a celui chirurgical depinde de stadiul evolutiv al afecţiunii şi, evident, de experienţa medicului în utilizarea unui procedeu sau a altuia.
   Tratamentul modern în boala varicoasă, indiferent dacă este endovenos sau chirurgical, trebuie să îndeplinească următoarele deziderate: să fie minim invaziv, să se efectueze în sistem ambulatoriu, să fie un tratament fără dureri şi să aibă rezultate estetice foarte bune.
   Trebuie precizat că, pentru a obţine cele mai bune rezultate, boala varicoasă trebuie tratată corect, radical, cât mai devreme (în primii doi-trei ani de la apariţie). Neglijarea tratamentului curativ precoce determină, de multe ori, instalarea complicaţiilor, mai greu de tratat şi cu un cost mult mai mare, care grevează bugetul caselor de asigurări de sănătate.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală