resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Un vis împlinit sau o alegere cu bătaie lungă

Autor: Dr. Gabriela MIHĂILESCU | 23 Noiembrie 2018
Duminică, 18 noiembrie 2018, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, împreună cu șase universităţi de medicină și farmacie (UMF) de la nivelul întregii ţări, au organizat examenul naţional de rezidenţiat 2018 pentru domeniile medicină (6.257 de candidaţi/4.457 de locuri), medicină dentară (1.470 de candidaţi/405 locuri) și farmacie (692 de candidaţi/225 de locuri). S-ar putea spune, la prima vedere, că nu e nimic spectaculos, e un alt examen, ca multe altele, care se organizează duminica, cu mare mobilizare de forţe din partea angajaţilor UMF, secondaţi de jandarmerie și echipaje SMURD. Pentru candidaţi însă este, poate, examenul cel mai greu, cu miz
Publicitate
a cea mai mare – alegerea specialităţii pentru care se vor pregăti alţi 3–6 ani și căreia își vor dedica întreaga viaţă profesională, de foarte multe ori chiar în detrimentul vieţii personale.
Fiecare medic a sperat să obţină un punctaj cât mai apropiat de cel maxim, de 950 de puncte, și nu mai mic de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional, pentru a-și putea împlini un vis – fie el visul din adolescenţă sau conturat după un curs, stagiu ori o practică de vară, fie un vis al părinţilor ori o decizie de moment, dar asumată și cu bătaie lungă.
Vor fi puse în balanţă visurile, vocaţia, interesele știinţifice și cele financiare, dar și dorinţa: de a avea o viaţă activă, cu responsabilitate mare și satisfacţii profesionale pe măsură, sau una mai comodă, mai puţin stresantă; de a trata și salva vieţi sau de a urma o muncă de laborator; de a lucra în unităţi sanitare de stat sau private, în orașe mari sau localităţi mici, în ţară sau în străinătate; de a continua pe o ramură chirurgicală sau nonchirurgicală; de a-și dedica activitatea copiilor sau adulţilor. Și, nu în ultimul rând, rezistenţa fizică și psihică, precum și viaţa de familie.
Sperăm că majoritatea candidaţilor vor culege roadele muncii lor și își vor împlini visurile, urmând a avea în continuare șansa unei pregătiri profesionale de înalt nivel știinţific, în centrele în care vor fi repartizaţi pentru modulele prevăzute în fiecare curriculă de pregătire. Și apoi, în mod paradoxal, în marele deficit de medici pe care îl are România astăzi, să aibă norocul de a-și găsi un loc de muncă adecvat pregătirii lor.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală