resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Un strop de culoare

Autor: Paula ROMANESCU | 3 August 2018
    Pictorul Răzvan Andreescu, membru în Uniunea Artiștilor Plastici din România din 2013, ne oferă o interesantă lecție de modestie. Artistul nu știa că este posesorul unui mare talent, până nu l-au uluit, cum mărturisește el, „galeriile de artă, sofisticate, luxoase și elegante cu lucrări celebre” din Parisul pe care l-a descoperit cu propriii ochi, după marea devălmășie din însângeratul decembrie al țării noastre.
    Modest va fi început plasticianul deloc modest de astăzi să recreeze în felul său chipul lumii văzute. Au fost mai întâi schițe de portret în cărbune. Poate Creatorul a aruncat o privire asupra acestor opere, alcătuite după
Publicitate
chipul și asemănarea lui, „doar învelișul altul”, și i-a transmis lui Andreescu: „Ești
pictor! Pune un strop de culoare pe chipul lumii văzute de tine”. Așa au apărut anotimpurile transpuse pe pânzele sale și tot mai multe pânze cu flori.
    De la desenatorul autodidact care pornea în marea aventură a creației de artă la 27 de ani, cât avea în ’89, până la pictorul intrat pe poarta din față în marea familie a plasticienilor români contemporani, Răzvan Andreescu și-a prezentat „scrisorile de acreditare” în fața publicului prin participarea la numeroase expoziții din țară (București, Sibiu, Călărași, Fălticeni etc.) și prin expoziții personale („Anotimpuri”, 2013, „Din Albumul Naturii”, 2015).
În prezent, lucrările sale au ajuns în țara lui Michelangelo, Germania, Franța, Austria, au trecut și oceanul de la care și-a luat numele un pact menit să garanteze pacea pe planeta albastră, unde viața tot încearcă să dea nuanță trandafirie realității strepezitoare.
    Expoziția intitulată „Primăvara în floare”, organizată anul acesta la Cercul Militar Național, prin cele 30 de tablouri, transmitea o revărsare de flori și, într-un spațiu mai restrâns, pe simeze erau opt lucrări menite să zvonească anotimpurile, cu precădere cel de albe zăpezi, ca și cum artistul ar fi vrut să ne aducă aminte „că-n vreme, la capăt ne-așteaptă, nu iarnă, ci altă poveste”. Este atât de frumoasă povestea colorată pe care ne-o spune pictorul Răzvan Andreescu, încât n-ar fi de mirare să-i facă loială concurență primăverii. 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală