resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Terapii în HTA

Autor: Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN | 10 Iulie 2015
Terapii în HTA
În numărul din iunie al revistei The BMJ – ediţia în limba română, Jonathan Mant şi Richard McManus pledează pentru amânarea tratamentului hipertensiunii arteriale de valori foarte mari până la aflarea cu exactitate a valorilor maxime tensionale. Tratamentul HTA trebuie intensificat atunci când tensiunea arterială rămâne deasupra ţintei terapeutice, însă
Publicitate
inerţia clinică s-a corelat cu o creştere de 20% a deceselor şi evenimentelor cardiovasculare în timpul aşteptării intensificării tratamentului.
Jocalyn Clark atrage atenţia, în editorialul pe care îl semnează, asupra apariţiei din ce în ce mai multor reviste rapace care percep taxe mari pentru publicarea articolelor academice, fără a furniza servicii de editare corespunzătoare. Mai mult, articolele publicate nici măcar nu sunt indexate în sistemele de biblioteci consacrate. Principalele victime ale acestor reviste sunt cercetătorii din ţările cu venituri mici si mijlocii. La rubrica „Sinteze clinice“ găsim o analiză amplă a incidenţei, prognosticului şi tratamentului tuberculozei multidrog rezistente. Pacienţii cu tuberculoză rezistentă la orice fluorochinolonă şi agenţi de linia a doua prezintă rezultate terapeutice mult diminuate şi au prognostic mult mai grav decât cei cu forme mai puţin severe de rezistenţă sau care răspund la tratament.
Înţelegerea importanţei diagnosticului precoce al unui atac cerebral este esenţială în evoluţia ulterioară a pacienţilor care au prezentat simptomele specifice unei leziuni vasculare cerebrale. De aceea, în cadrul rubricii „Practică medicală“, Graeme Hankey şi David Blacker oferă câteva indicii de luat în seamă pentru diagnosticarea clinică rapidă a acestei patologii.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală