resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Suplimentarea dozelor de vaccin gripal

Autor: Dr. Alexandra GUȚĂ | 26 Octombrie 2018
Peste 60 de mii de persoane din grupele de risc au fost vaccinate împotriva gripei până în prezent. 
Î n cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratui-tă 2018–2019, Ministerul Sănătăţii (MS) va suplimenta dozele de vaccin gripal cu încă 300.000 de doze. Până la data de 15.09.2018 au fost distribuite 696.511 de doze de vaccin, urmând ca până la sfârșitul lunii noiembrie să fie distribuite toate dozele (1.300.000), conform calendarului agreat cu distribuitorul. Au fost vaccinate 60.669 de persoane din grupele la risc, potrivit ultimului comunicat al ministerului.
Centrul Naţional de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a informat în ultimul raport că morbiditatea prin infecţii respiratorii acute s
Publicitate
-a încadrat în intervalul așteptat pentru săptămâna 8–14.10.2018 și că nu s-au înregistrate cazuri de gripă confirmată. Numărul total al cazurilor de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii acute ale tractului respirator superior și pneumonii) a fost cu 1,8% mai mic compara-tiv cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent. La nivel naţional s-au înregistrat 12 cazuri de gripă clinică.
Săptămâna 22–26 octombrie, este marcată de ,,Flu Awareness Week”, o campanie de informare derulată de Organizaţia mondială a sănătăţii care își propune creșterea nivelului de conștientizare a populaţiei cu privire la importanţa vaccinării. MS recomandă vaccinarea tuturor persoanelor la risc crescut de îmbolnăvire, aceasta fiind cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a gripei. Se recomandă, de asemenea, spălarea mâinilor cu apă și săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, alimentaţie bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare, măsuri ce sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.
Gripa este o afecţiune respiratorie contagioasă determinată de virusul gripal, care determină instalarea rapidă a simptomatologiei, caracterizată prin febră și frisoane, cefalee, dureri musculare, stare de oboseală, dureri toracice și tuse. Complicaţiile severe ale infecţiei gripale (pneumonia, miocardită, encefalită, miozită, rabdomioliza) sunt mai frecvente în rândul populaţiei la risc, și anume la persoanele cu vârsta peste 65 de ani, copii cu vârstă de până la cinci ani (în special cu vârsta sub doi ani), persoane cu astm, diabet sau boli de inimă, dar și femeile însărcinate.

 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală