resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Studiile clinice: în curând, în dezbaterea Parlamentului European

Autor: Dr. C. M. | 27 Iulie 2012
            La 17 iulie, Comisia Europeană a adoptat propunerea pentru un regulament al Parlamentului European (PE) şi al Consiliului privind studiile clinice asupra produselor medicinale de uz uman, menită să crească atractivitatea cercetării clinice în Uniune. Noua legislaţie propusă ar urma să înlocuiască actuala Directivă privind studiile clinice (2001/ 20/ EC) şi să garanteze existenţa unor norme identice în materie de studii clinice în toate statele membre, facilitând astfel cercetările multinaţionale. Printre propuneri
Publicitate
le concrete se numără: o procedură simplificată de autorizare a studiilor, care să permită evaluarea rapidă şi amănunţită a cererii de către toate statele membre implicate, cu obţinerea unui rezultat unic al evaluării; proceduri simplificate de raportare, care să nu îi mai oblige pe cercetători la prezentarea către diferite organisme şi state membre de informaţii în mare parte identice asupra studiului; mai multă transparenţă cu privire la stadiul recrutării pentru participarea la studiul clinic şi la rezultatele acestuia; posibilitatea Comisiei de a efectua controale în statele membre şi în alte ţări pentru a se asigura de respectarea normelor.
            Cercetarea clinică atrage investiţii de peste 20 de miliarde de euro anual în UE. Actuala directivă, în vigoare din 2001, a fost criticată de-a lungul timpului de pacienţi, cercetători şi industria farmaceutică, printre altele din cauza costurilor ridicate şi lipsei armonizării condiţiilor necesare pentru efectuarea studiilor multinaţionale. Aceasta a contribuit la o scădere cu 25% a numărului studiilor clinice desfăşurate în UE: între 2007 şi 2011, cererile de autorizare a studiilor au scăzut de la 5.000 la 3.800.
            Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută în cadrul PE şi al Consiliului şi se preconizează că ar putea intra în vigoare în 2016.
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală