resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Sindromul de burnout la medici

Autor: Monica GEORGESCU | 21 Aprilie 2017
     Tot mai mulți medici, de pe toate meridianele și din toate nivelurile de asistență medicală, se plâng de lipsa sat
Publicitate
isfacțiilor profesionale și de lipsa împlinirii scopului visat atunci când și-au ales profesia de medic sau specializarea. Acest dezechilibru între energia și devotamentul investit în profesie și satisfacția personală – morală sau pecuniară –, obținută ca rezultat al îndeplinirii obligațiilor profesionale, este un simptom al sindromului de burnout.
Pentru un număr din ce în ce mai mare de medici și asistenți medicali, găsirea menirii și înțelegerea rolului personal în exercitarea îngrijirilor medicale devin tot mai dificile. În Buletinul Asociației Balint, volumul XIX, numărul 73 din martie 2017, prof. dr. Almoș Bela Trif (SUA) actualizează un articol de-al său publicat în aceeași revistă în anul 2000, identificând practica de grup Balint ca pe o metodă eficientă de prevenire a sindromului de burnout. Se spune că medicii cei mai buni sunt cei care se schimbă cel mai des, iar participanții la activitățile de grup vor avea întotdeauna ceva nou de învățat, suferind ameliorări psihologice care vor ține la distanță sindromul de epuizare pro­fesională.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală