resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Sindromul Forrestal

Autor: Dr. Nicolae BACALBAŞA | 18 Septembrie 2009
În plin război americano-vietnamez, în timp ce manevra, în golful Tonkin, la 60 mile marine de ţărmul inamic, portavionul american Forrestal (76.000 tdw) a luat foc. Pe puntea pupa se aflau 21 de avioane armate şi cu plinul de combustibil făcut. (...)
O
Publicitate
rachetă aer-sol declanşată accidental de pe unul dintre avioane a lovit un rezervor suplimentar al altuia dintre ele. Grupul compact de avioane a luat foc, bombele de peste 450 kg au detonat pe rând, schijele au ucis pompierii şi au distrus instalaţiile de stingere. Fumul negru a inundat totul, se vedea doar la 30 de centimetri. Portavionul a ars 24 de ore: 134 de morţi, 62 de răniţi, 26 de avioane distruse. Incendiul survenea la doar şase luni după un incident similar american. Era o tragedie.
   Scandalul a fost imens.
   Minţi luminate din armata şi lumea ştiinţifică a SUA au fost puse în faţa unei întrebări dure: Se va repeta vreodată aşa ceva? Răspunsul nu a fost cel aşteptat. Orice veţi face, asemenea drame vor fi inevitabile. Căci un portavion înseamnă prea multe substanţe inflamabile şi explozive înghesuite într-un spaţiu relativ redus, în ciuda aparenţelor. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală