resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Simpozion omagial

Autor: Alice ŢUCULESCU | 5 Iulie 2013
Simpozion omagial
   Amfiteatrul mare al Spitalului Colţea, într-o zi de iunie, plin ochi şi fremătând de emoţie, într-o ambianţă aproape de etuvă. În ţinute de gală, academicieni, profesori, medici de ieri şi de azi din diverse specialităţi. Toţi au venit pentru acad. Leon Dănăilă, căruia Academia de Ştiinţe Medicale i-a dedicat un simpozion omagial. Înalt, suplu şi cu coama albă, leonină, maestrul îşi primeşte oaspeţii. La 1 iulie, va împlini 80 de ani.
   Lucrările s-au deschis cu un laudatio, susţinut de prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele AŞM, din care spicuiesc câteva aprecieri: personalitate a neurochirurgiei româneşti şi un reprezentant de prestigiu al ţării, pe plan internaţional; peste 40.000 de intervenţii de-a lungul a peste 55 de ani de activitate neîntreruptă; membru ales în 20 de societăţi ştiinţifice internaţionale; are 28 de brevete la activ; a descris sindromul de logoree cu hipokinezie, a efectuat plastii cu pudră de os autolog şi, printre altele, a descris sarcomul intimal cu migrare transmurală a celulelor
Publicitate
tumorale; a descris o celulă cerebrală, pe care a denumit-o „cordocit-protectocit“; autorul a 45 de tratate, monografii şi atlase de specialitate; a primit numeroase ordine, medalii şi premii (cinci acordate de Academia Română), diplome, titluri şi alte distincţii. A publicat, în ultimul an, mai multe lucrări în reviste cu circuit internaţional, dar şi o sinteză în trei volume (circa 2.000 de pagini, în limba engleză) despre anatomia funcţională a creierului; în volumul „Clinical management and evolving novel therapeutic strategies for patients with brain tumors“ (editor: dr. Terry Lichter), semnează ca autor, alături de prof. univ. Mihai Lucian Pascu, capitolul „Contribuţii la înţelegerea bazelor neurologice ale conştienţei“.
   „Fără pasiune, nimic nu poţi face“, mărturiseşte maestrul. „Şi acum citesc şi scriu în fiecare dimineaţă, de la 3 şi jumătate la 7, când mintea e cea mai clară. După această «încălzire», mă îndrept spre spital, unde nu stau cu mâinile încrucişate. Dacă aş trece nepăsător chiar pe lângă situaţii de rutină, ar însemna că jumătate am murit. Să ştiţi, munca mea de decenii – o documentaţie imensă, din perioada când operam şase-şapte pacienţi pe zi – e toată strânsă în dosare. Materiale fotografice înainte şi după operaţie. Filme de control. Şi am urmărit întotdeauna bolnavul, plătindu-i, uneori, RMN-ul. Numai aşa poţi publica lucrări ştiinţifice, poţi face cercetare adevărată, fără minciuni. Cu efort intelectual şi sacrificii. (...)“.
   La încheierea lucrărilor acestui simpozion omagial, după înmânarea Diplomei de excelenţă a AŞM marelui sărbătorit, profesorul Irinel Popescu a vorbit, printre altele, despre necesitatea unei strategii de promovare, propagare şi impunere a ideilor valoroase pe plan internaţional şi a deplâns situaţia actuală a înaltului for pe care îl conduce, căruia îi lipsesc fondurile de gestionare a vizibilităţii chiar şi pe plan naţional.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală