resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Seria tratatelor de chirurgie continuă

Autor: Prof. dr. Silviu CONSTANTINOIU | 30 Septembrie 2016
Seria tratatelor de chirurgie continuă
   Chirurgul modern trebuie să cunoască tehnicile chirurgicale noi, să citească tot ce se publică despre ele, pentru că bolnavii ridică probleme particulare de tactică și de indicație. De asemenea, orice curs sau volum destinat viitorilor medici trebuie să cuprindă cele mai noi informații, pentru ca pregătirea studenților aflați în plină dezvoltare să se facă în același ritm cu noile tehnici operatorii și proceduri terapeutice.
    Recent, la Editura Universitară „Carol Davila“ București, a apărut un nou volum, al treilea, de Chirurgie generală/Orto­pedie-Traumatologie/Anesteziologie, care conține toate aceste elemente. Lucrarea continuă seria de două volume deja elaborate de colectivul de la Clinica de Chirurgie a Universității „Titu Maiorescu“ – prof. dr. Corneliu Zaharia, prof. dr. Mihai Ghiur și dr. Gabriel Bahrin –, în colaborare cu dr. Luminița Ghiur (Chirurgie – Spitalul „Caritas“) și conf. dr. Marius Niculescu (Ortopedie – Spitalul Colentina).
    Continuatori ai dezvoltării tradițiilor în chirurgia generală, autorii au onorat volumele din seria de chirurgie aducând spiritul î
Publicitate
nnoitor al chirurgului modern. Prin poziția profesională, experiența științifică și corectitudinea în expunere, aceștia și-au câștigat numele de autori de manuale pe deplin meritat. Scriind acest tratat, autorii au contribuit la îmbunătățirea cunoștințelor în ceea ce privește disciplina chirurgicală și ortopedia. Volumul demonstrează că specialitatea chirurgicală impune seriozitate, gândire, onestitate, dragoste de om și preocupare fără limită pentru vindecarea bolnavilor.
   Lucrarea de față este, practic, un album, deoarece, în condiții grafice excepționale, sunt reproduse desene anatomice, legende, facsimile de reguli sanitare, fotografii – multe inedite. Structura volumului al treilea este cât se poate de cursivă, cu numeroase titluri și capitole. Acest volum de chirurgie practică este bine sintetizat și înglobează o cantitate mare de cunoștințe într-un număr de pagini bine gândit, ușor de parcurs și de asimilat.
   Cartea se întinde pe parcursul a 20 de capitole, care reprezintă tabla de materii de patologie chirurgicală, expusă într-o manieră inedită bazată pe o multitudine de scheme ușor de parcurs în lectura textului. Acest lucru ușurează pregătirea studenților și facilitează foarte mult însușirea textului pentru medici. Multe cunoștințe și noutăți din revistele de specialitate pot fi găsite și însușite prin parcurgerea acestei monografii.
    Volumul de Chirurgie, Ortopedie și Anesteziologie este elaborat pe baza unei bogate statistici proprii, o experiență didactică îndelungată a autorilor și o bibliografie multiplă cu lucrări publicate și comunicate la congrese.
    În perioada actuală, când trăim o explozie informațională, această monografie, completată cu o bogată iconografie explicativă ușor de înțeles, este foarte bine venită pentru studenții și medicii chirurgi. Suntem convinși că prezenta lucrare va fi de mare folos studenților și medicilor și va fi bine primită de corpul medical universitar.

 

   
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală