resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Se caută noi terapii în bolile cardiovasculare

Autor: Dr. Cornelia PARASCHIV | 2 Noiembrie 2018
Căutarea de soluţii în insuficienţa cardiacă (IC) a dus la dezvoltarea serelaxinei, un hormon recombinant de relaxin-2 uman
 
Relaxina, descoperită în timpul sarcinii, are acţiuni mediate de oxidul nitric și la femeile negestante sau la bărbaţi: vasodilatataţie, creșterea fluxului plasmatic renal, creșterea expresiei factorului de creștere endotelial vascular (VEGF) și a metaloproteinazei matriceale. Efectele antifibrotice și antiinflamatorii joacă și ele un rol în insuficienţa cardiacă.
În studiile de fază II
Publicitate
, serelaxina a arătat o reducere a presiunii arteriale pulmonare, în capilarele pulmonare și a NT-proBNP. RELAX-AHF, un studiu clinic de fază III, a arătat o îmbunătăţire a scorurilor de dispnee pe termen scurt și a mortalităţii de 180 de zile.
Noi medicamente sunt în curs de dezvoltare: sotaglifozin, un inhibitor dual al SGLT1 și SGLT2, și omecamtiv mecarbil (OM), un nou activator selectiv de miozină cardiacă, sunt încă în studiu.
Diabetul zaharat (DZ) și bolile cardiovasculare (BCV) au legături metabolice complexe, aflate încă în faza de investigaţie. Un rol deosebit a fost acordat GLP-1 (Glucagon–like peptide-1) în BCV și agoniștilor receptorilor de GLP-1. Efectele sunt multiple: creșterea alurii ventriculare și a contractilităţii miocardului, ameliorarea funcţiei diastolice și a cardioprotecţiei, scăderea tensiunii arteriale, a inflamaţiei, efect protector endovascular, stimularea natriurezei, a diurezei, creșterea lipolizei și a glicogenezei, a oxidării glucozei în mușchi, creșterea saţietăţii și a secreţiei de insulină, scăderea secreţiei de glucagon, creșterea proliferării celulelor beta sau scăderea secreţiei acide și încetinirea golirii stomacului. Clasa de agoniști ai receptorilor GLP-1 (GLP-1 Ras) se împart în analogi ai GLP-1 uman – au peste 90% structură similară cu GLP-1 uman (liraglutide, semaglutide, dulaglutide și albiglutide) și derivaţi de exendina-4 care au 53% analogie chimică cu GLP-1 uman (exenatide, lixisenatide și efpeglenatide).
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală