resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Schimbări de paradigmă în cancerele solide

Autor: Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN | 18 Octombrie 2017
     Cancerele sângelui sunt astăzi cel mai bun model pentru învățarea biologiei cancerului, scrie Franco Cavalli în editorialul din cel mai recent număr al revistei Cancer World, ce își propune să aducă în vederea specialiștilor și a legiuitorilor ultimele noutăți în materie de oncologie, totul spre folosul pacienților. Potențialul inhibitorilor punctelor de control PD-1/PDL-1 oferă noi speranțe pentru o vindecare completă a limfomului Hodgkin. Conceptul de tratament fără chimioterapie, dezvoltat prima oară pentru limfomul folicular tratat cu rituximab, este acum încercat cu succes în melanom și neoplasmele renale. Provocarea este acum de a aplica ceea ce s-a descoperit în biologia cancerelor hematologice și în neoplasmele solide, explică Franco Cavalli în editorial. He
Publicitate
mato-oncologia trebuie să fie, de aceea, parte integrală din materia de învățare al tuturor specialiștilor în oncologie.
     Dacă până recent se credea că, cu cât este mai avansat un cancer, cu atât șansele de supraviețuire sunt mai scăzute, în prezent asistăm la o schimbare completă de paradigmă în acest sens, datorită inhibitorilor punctelor de control PD-1/PDL-1. În plus, în curând, limfomul Hodgkin nu va mai necesita chimio- sau radioterapie pentru vindecare, scrie Simon Crompton în următoarele pagini ale revistei. Poate una dintre cele mai mari descoperiri în oncologie este aceea că celulele canceroase depind de semnale din mediul înconjurător pentru a prolifera, capacitatea lor de supraviețuire nefiind intrinsecă.
     Deși progresele tratamentului în oncologie sunt mari, nu trebuie să neglijăm importanța detecției precoce și a prevenției, atrage atenția Stephan Tanneberger într-un articol din revistă. Eliminarea factorilor de risc ce țin de obezitate, fumat, consumul de alcool și alimentație nesănătoasă este importantă în acest sens.
     Un alt articol interesant aduce în vedere noul tratament cu inhibitori PARP utilizat în cancerul ovarian. Enzima poli-ADP-ribozo polimeraza 1 (PARP1) este un mediator al reparării exciziei de baze nucleotidice. Blocarea PARP1 în celulele normale nu are niciun efect, pentru că acestea comută repararea ADN-ului pe alt mecanism de recombinare. Dar blocarea PARP1 în celulele canceroase ovariene BRCA pozitive are ca rezultat scăderea reparării ADN-ului, urmată de moarte celulară. Mecanismul este foarte interesant, celulele canceroase ovariene neavând alte mecanisme de recombinare în afară de cel mediat prin PARP1. 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală