resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Să ne amintim de Lewis Thomas

Autor: Prof. dr. Valeriu RUSU | 18 Septembrie 2009
„Curajul meu se aplatizează“, scria odinioară Montaigne, cu onestitate şi francheţe, în „Essais“, despre care s-a afirmat că este o capodoperă scrisă de un om de rând. Peste vreo două secole (în 1741), Voltaire încerca parcă să neutralizeze conotaţia negativă a cuvântului, ca „partizan al aplatizării Terrei la poli“. (...)
   În z
Publicitate
adar, deoarece ulterior termenul a evoluat în sensul sugerat de întemeietorul eseului modern. Iar în prezent s-a ajuns la cea mai teribilă invazie aplatizantă. În domeniul biomedical, această degradare se manifestă prin ignorarea sau uneori chiar prin contestarea unor personalităţi. Iar în acest articol mă voi referi la Lewis Thomas (1913–1993), una dintre cele mai strălucitoare minţi din medicina secolului al XX-lea. Pe care în zadar îl veţi căuta printre autorii traduşi în română. Dimpotrivă, în orice librărie se găsesc numeroase tomuri cu elucubraţii despre medicina vibraţională, medicina cuantică, vindecarea cuantică, tot soiul de bioenergii imaginare (orice, fără nici o relaţie cu bioenergetica celulară), miracole (uneori asociate cu medicamente salvatoare), conexiuni psihospirituale cu bolile în funcţie de imaginaţie şi de diverse scrieri asimilate de-a valma etc. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

  
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală