resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Psoriazisul, dincolo de piele

Autor: Dr. Cornelia PARASCHIV | 2 Noiembrie 2018
Pentru că este considerată în mod greșit o boală transmisibilă, pacien
Publicitate
ii sunt discriminaţi, respinși și izolaţ.
 
Peste 400.000 de persoane în România (2% din populaţie) şi 125 de milioane din întreaga lume suferă de psoriazis, o boală pe care mulţi o consideră o „ruşine socială”. Declarată de OMS a cincea cea mai importantă boală cronică netransmisibilă, psoriazisul este o boală sistemică, marcată de comorbidităţi multiple şi complicaţii severe.
Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Psoriazisului, Societatea Română de Dermatologie continuă demersul de conștientizare din cadrul campaniei „PSO, dincolo de piele – Acceptă-mă, susţine-mă, apropie-te!” și transmite mesajul că psoriazisul nu este contagios.
„Psoriazisul afectează modul în care te percepi pe tine însuţi, alegerea și practicarea unei meserii și relaţiile cu cei din jur. Episoadele de depresie, usturimea leziunilor cutanate sau durerea articulară, te pot împiedica să desfășori activităţi care pentru alţii sunt banale”, spune Rozalina Lăpădatu, președinte APAA, pacientă cu psoriazis, de 30 de ani.
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală