resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Primul transplant medular la SUUB

Autor: Dan Dumitru MIHALACHE | 16 Noiembrie 2018
La Spitalul Universitar de Urgenţă București (SUUB) s-a înregistrat, în această săptămână, primul pacient care a primit un transplant autolog de celule stem. În prezent, pacientul este îngrijit,
Publicitate
până la grefare, în camera sterilă a noului Compartiment de transplant medular din cadrul Clinicii de hematologie. Autotransplantul a fost aplicat pentru mielom multiplu, afecţiune hematologică în care această procedură face parte din tratamentul de consolidare la pacienţii eligibili.
Evenimentul se petrece la nouă ani de când medicul Horia Bumbea, coordonatorul compartimentului, a început primele demersuri pentru crearea unui compartiment de transplant medular la SUUB. El a declarat pentru „Viaţa medicală” că, raportat la media europeană, în Romania este nevoie de o dublare a numărului de paturi pentru transplant. Intrarea unui nou centru în funcţiune în programul de transplant cu celule stem va permite reducerea timpului de așteptare și accesul mai rapid al pacienţilor la această procedură.
Centrul de transplant medular de la SUUB a fost acreditat luna trecută, el devenind al șaselea centru din ţara noastră, beneficiind de cinci camere sterile și un compartiment de pretransplant. Compartimentul a fost amenajat cu ajutorul Asociaţiei  „Dăruiește Viaţă”, iar la dotarea cu echipamentele a contribuit semnificativ Asociaţia de luptă împotriva leucemiei.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală