resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Patru pictori

Autor: Paula ROMANESCU | 4 Martie 2016
Patru pictori
     Patru artiști încadrabili prin tematica tablourilor realizate în anotimpul tinereții – Cozmin Movilă – și al vârstei adulte – Emanoil Mazilu, Minu Movilă, Mihai Potcoavă – și-au prezentat lucrările în cadrul expoziției desfășurate între 8 și 25 februarie la Salonul artelor al Cercului Militar Național. Toți sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, au studii academice de artă și au fost formați la școala profesorilor Vasile Grigore, Traian Brădean, Mihai Sârbulescu, Horea Paștina, Ion Lazăr, depozitari la rândul lor a unor mari comori de artă românești.
     Operele lor confirmă  o dată în plus că valoarea nu așteaptă trecer
Publicitate
ea anilor. Dacă la Cozmin Movilă (n. 1984) s-ar putea crede că alegerea drumului i-a fost influențată de tatăl său, pictorul Minu Movilă (n. 1956), calea și-a bătătorit-o singur. Ba mai mult, și-a însemna-o cu borne solare ca o certitudine că nu-i un rătăcit crescut la umbra marilor copaci. Se simte în creația sa influența înain­tașilor, adie o undă de muzică à la Degas la dansatoarele lui, un aer proaspăt de ierni de poveste à la Luchian în peisaje, o mireasmă de flori cuminți, în glastre de lut. Este o seriozitate aparte aceea cu care artistul știe să dea creației sale pecete de autenticitate.
     La Emanoil Mazilu atrag și frapează limpezimea culorilor, forța și grația desenului, albastrul universului, al pământului beat de ape, al cerului care-și caută în brațele unor crengi de copaci un cuib de liniște.
     La Minu Movilă, peisajele par gâtuite de bal, un bal al naturii mereu surprinzătoare în firescul ei care-i este și noblețe, și surâs, și taină, ce se deschide doar pentru cei ce știu să vadă cu sufletul.
     La Mihai Potcoavă (n. 1948), portretul este rege. În ochii personajelor sale pictate „se vede că cineva este înăuntru“, se citește din chiar clipa înveșnicită în chipul de pe pânză, o întreagă poveste.
     Stăpân pe linia desenului, abordând culoarea ca pe o chemare la un festin de zei rătăciți printre muritori, artistul ne îmbie privirea cu jaruri răcoroase de zile ca niște eterne vacanțe prin locuri de poveste.
 
 
 
 
Desen de Mihai Potcoavă
Desen de Minu Movilă
Desen de Emanoil Mazilu

 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală