resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Patologie chirurgicală

Autor: Conf. dr. Corneliu ZEANA | 27 Mai 2016
Patologie chirurgicală
     Chirurgia generală, la fel ca practicarea disciplinelor chirurgicale, este în continuă evoluție datorită căutărilor permanente pe care slujitorii ei le desfășoară de-a lungul anilor. Fiecare curs sau lucrare destinată viitorilor medici trebuie să cuprindă cele mai noi informații, pentru că este vorba de însușirea noțiunilor și cunoștințelor de bază într-un domeniu în plină dezvoltare și schimbare a procedurilor terapeutice.
     Tratatul actual de chirurgie, deși ridică toate problemele care pot apărea în cursul activit
Publicitate
ții de o viață a unui chirurg, este bine sintetizat. Înglobează așadar o cantitate mare de cunoștințe într-un număr de pagini bine gândit, ușor de parcurs și de asimilat. Prof. dr. Corneliu Zaharia, prof. dr. Mihai Ghiur, de la Clinica de Chirurgie a Universității „Titu Maiorescu“ din București, beneficiind de cola­borarea dr. Luminița Ghiur, conf. dr. Marius Niculescu și dr. Gabriel Bahrin, au elaborat un tratat de chirurgie intitulat: Chirurgie generală/Ortopedie-traumatologie/ Anesteziologie, vol. I și vol. II (Editura Universitară „Carol Davila“, București, 2015).
     Lucrarea se întinde pe parcursul a 39 de capitole, care reprezintă tot atâtea entități de patologie chirurgicală, expuse într-o manieră nouă, inedită, bazată pe scheme și enunțuri clare, ușor de asimilat. Pe această formă de expunere, ușor de memorat, necesară studenților și viitorilor medici, se pot grefa cunoștințe din studiul individual, obținute din tratate, monografii și reviste științifice. Abordarea noțiunilor de chirurgie generală și ortopedie în această manieră are la bază experiența didactică a autorilor în epoca actuală, de reală explozie informatică și de reevaluare a receptivității studenților. Informațiile din paginile celor două volume sunt completate de o bogată iconografie explicativă și ușor de înțeles. Sperăm că această lucrare va fi folositoare și va fi bine primită de corpul medical universitar și de studenți.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală