resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

PROGRESE DIAGNOSTICE ÎN HEPATOLOGIE

Autor: Dr. Luminiţa STOICA | 18 Septembrie 2009
PROGRESE DIAGNOSTICE ÎN HEPATOLOGIE Hepatitele virale constituie o patologie din ce în ce mai frecventă în România, problematice fiind contagiozitatea crescută şi depistarea târzie, dat fiind că sunt rar simptomatice la debut, iar apoi semnele clinice sunt puţin specifice. În prezent, tratamentul hepatitei cronice C este eficace în proporţie de 90% în stadiile precoce, reuşind să blocheze sau să reducă progresia bolii către ciroza hepatică. (...)
Odată ce patologia se cronicizează, fibroza hepatică evoluează şi şansele de vindecare scad progresiv, de unde şi necesitatea diagnosticării ei rapide.
 
Publicitate
  Pericolul persistenţei în organism a virusului hepatitic C constă în evoluţia fibrozei către ciroza hepatică în lipsa tratamentului adecvat; ciroza se poate instala mai rapid la pacienţii cu coinfecţie HIV, imunodeprimaţi sau cu factori agravanţi (alcoolism, diabet zaharat etc.) sau mult mai târziu, în alte cazuri, chiar şi la aproximativ 30 de ani de la momentul contaminării. La rândul său, ciroza hepatică contribuie la creşterea mortalităţii prin complicaţiile ei frecvente: insuficienţă hepatică, hemoragie şi cancer hepatic primitiv. În acest context, demnă de semnalat este descrierea istoriei naturale a hepatitei C furnizată de profesorul Thierry Poynard, şeful Departamentului de Hepatogastroenterologie al Spitalului PitiéSalpętričre din Paris, care ne asigură că nu toţi purtătorii de virus au aceleaşi riscuri, o treime dintre ei fiind consideraţi „purtători inactivi“, la care leziunile hepatice, în special fibroza, nu progresează sau progresează foarte lent, iar boala se menţine relativ stabilă. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.


  
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală