resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Metformin, tratament adjuvant în cancer?

Autor: Dr. Roxana DUMITRIU | 19 Ianuarie 2018
     La începutul anilor 2000, specialiștii au început să observe o rată extrem de scăzută a cancerelor în rândul pacienților tratați cu metformin. Una din teoriile avansate susținea că efectul acestui medicament ar acționa la nivelul mai multor proce
Publicitate
se celulare cheie (creștere, proliferare). În cel mai recent număr al revistei Cancer world,  Anna Wagstaff a încercat să reunească în articolul său părerile specialiștilor cu privire la acest subiect. Se pare că metforminul ar avea un efect benefic în general, scăzând nivelurile de insulină. De asemenea, alte studii recente, efectuate în Japonia, sugerează că există un posibil mecanism imunologic al acestui medicament, cu efecte benefice în oncologie.
     Tratamentul limfomului Hodgkin reprezintă un real succes pentru hemato-oncologie. În ciuda progresului înregistrat, 25–35% din pacienți recad. În articolul scris de Astrid Pavlovsky sunt prezentate noi opțiuni terapeutice (utilizarea inhibitorilor punctelor de control sau inhibitorilor PD-1/PD-L1) și soluții pentru tratamentul recăderilor.
     Alte subiecte de real interes, rezultate ale celor mai noi studii realizate în domeniul oncologiei, pot fi lecturate în numărul curent al aceleiași reviste. Printre acestea: beneficiile tratamentului combinat – radioterapia și imunoterapia – implementarea rețelelor naționale de boli rare, beneficiile tehnicilor chirurgicale inovative și multe altele. 

 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală