resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Kinetoterapia în scleroza multiplă

Autor: Bogdan RACOVIȚĂ | 15 Decembrie 2017
     Scleroza multiplă este o boală în care neuronii din sistemul nervos central își pierd treptat funcționalitatea. Cauza apariției acestei boli sunt necunoscute, dar cercetătorii cred că are de-a face cu sistemul imunitar sau cu genele moștenite de fiecare pacient diagnosticat cu scleroză multiplă. În procesul sclerozei este implicată degradarea mielinei, care are rolul de a proteja nervii și a îmbunătăți comunicarea lor.
     Din punctul de vedere al simptomelor, pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă prezintă durere și spasme musculare, sl
Publicitate
ăbiciune la nivelul membrelor cu dificultate de coordonare și menținere a echilibrului, scăderea capacității de memorare, depresie etc.
     Kinetoterapia are un rol foarte important în îmbunătățirea calității vieții pacienților diagnosticați cu scleroză în plăci. Evaluarea făcută de specialistul în kinetoterapie ia în considerare starea de sănătate a pacientului, mobilitate articulară, forța musculară, coordonarea și atenția distributivă. Fiecare program de kinetoterapie trebuie să fie individualizat și să țină cont de vârstă, sex și gradul de dependență a pacientului.
     Programele de recuperare și reabilitare a pacienților cu scleroză multiplă conțin exerciții pentru menținerea mobilității articulare și creșterea forței musculare. O parte din aceste exerciții se pot efectua atât activ, cât și pasiv. Exercițiile pot fi la început simple, recomandându-se trecerea treptată la gradarea lor în funcție de starea de sănătate a pacientului și evoluția acestuia. În îngrijirea pacientului diagnosticat cu scleroză multiplă se pot efectua ședințe de masaj la nivelul musculaturii întregului corp și ședințe de hidro-kinetoterapie, cu un efect foarte bun la nivelul întregului sistem articular și muscular.
     Kinetoterapia are un rol important în îngrijirea pacientului cu scleroză multiplă și îmbunătățește calitatea vieții acestor pacienți, care de multe ori nu sunt îngrijiți corespunzător.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală