resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Între ghilimele

13 Februarie 2014

S-au anunţat rezultatele unui control „inopinat“ efectuat de CNAS la spitalele judeţene din Constanţa, Craiova, Ploieşti, Vâlcea, Sibiu şi Tg. Mureş. Desigur că s-au găsit o mulţime de nereguli: foi de observaţie incomplete, reţete prescrise pacienţilor în timp ce aceştia erau internaţi şi alte felurite probleme. Amenda dată celor şase spitale este de 1% din valoarea totală a contractului cu CNAS. Propunem dirijorilor corpului de control al CNAS, efectuarea unui astfel de control „inopinat“ în toate judeţele ţării. Ar fi o soluţie strălucită de recuperare a 1% din valoarea totală a contractelor din toate cele 41 de judeţe ale României.(M. V. A.)

 

Circulă zilele astea pe reţelele sociale o hartă care ilustrează câte beri poţi cumpăra din salariul minim în diferitele ţări europene. Cei mai fericiţi sunt belgienii, cu 1.028 de beri, în timp ce românii, care-şi permit doar 176, sunt salvaţi de ruşinea ultimului loc în UE de estonieni (132). Nu ne-ar mira ca guvernul României să folosească cândva această hartă a sărăciei ca dovadă a cruciadei sale împotriva bolilor cronice. (M. C.)

 

Începutul de an a înregistrat al cincilea deces prin boală pulmonară în rândul bărbaţilor Marlboro. Eric Lawson, 72 de ani, imaginea cowboyului Marlboro în anii ’70–
Publicitate
’80, a murit prin insuficienţă respiratorie pe fondul bronhopneumopatiei cronice obstructive.  Înaintea lui, au mai făcut victime un emfizem pulmonar (81 de ani) şi trei cancere pulmonare (51, 73 şi 69 de ani). Philip Morris a reacţionat spunând că zeci de bărbaţi i-au dat viaţă lui „Marlboro man“  în 45 de ani. Aşa, şi? Încă n-au murit toţi? (M. G. M.)
 
„La acest eveniment accesul mass-media este liber“ (absenţa virgulei nu ne aparţine), suna anunţul „liniştitor“ al biroului de presă al MS, cu privire la o videoconferinţă pe care Ministerul Sănătăţii urma să o susţină cu autorităţile din teritoriu, ce au responsabilităţi în cadrul sistemului spitalicesc din România. Transmis la ceas de noapte, doar unei mici părţi a presei, nu mi-e clar dacă anunţul (invitaţia) sugera că restul instituţiilor mass-media pot participa doar contra cost. Să fi fost oare şi plătitori la „eveniment“? Nu de alta, dar poate au şi abonamente şi nu vreau să ratez ocazia. Or fi mai ieftine. (D. D. M.)
 
Două economiste de la un colegiu din Pennsylvania cred, în revista Economics & Human Biology, că au descoperit o cauză a obezităţii la femei: dificultatea acestora de a-şi plăti facturile. Nu, nu aportul caloric sau vreo tulburare a metabolismului. Dacă nu am şti că economiştii (miniştri sau nu) au cele mai năstruşnice idei despre sănătate, poate că ne-am mira. (A. M.)
 
În multitudinea de canale tv, unul s-a reînnoit – şi-a dat un nume în limba engleză şi se crede cu multe stele. Nu ştiu dacă sunt stele căzătoare sau nu, dar ştiu precis că mulţi prieteni au reînceput să citească, să se plimbe mai des, să meargă la teatru, să descopere că există viaţă şi dincolo de… telecomandă! (C. M.)

Florida este năpădită în ultimii ani de o specie de melci africani lungi de 30 cm şi grei de jumătate de kilogram. Nu doar că ameninţă agricultura, dar la foame se hrănesc cu tencuiala caselor, iar maşinile care îi calcă se aleg cu cauciucurile perforate de cochiliile dure. 50 de angajaţi au fost aruncaţi în lupta cu plaga abătută asupra „statului razelor de soare“ – nu mult mai puţini decât hingherii bucureşteni, ale căror ţinte nu binevoiesc să se deplaseze târâş. (M. C.)

 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală