resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Îngrijiri paliative integrate

Autor: Dan Dumitru MIHALACHE | 26 Septembrie 2014
Îngrijiri paliative integrate
Hospice „Casa Speranţei“ şi-a inaugurat noul centru de îngrijiri paliative, din Bucureşti, ca urmare a unei investiţii de 5,7 milioane de lei. Evenimentul a avut loc vineri, 19 septembrie a.c., la cinci ani de la demararea efectivă a proiectului, în prezenţa fondatorilor şi a finanţatorilor săi. La ceremonie au luat parte Ducesa de Norfolk, Dominic de Habsburg şi Prinţesa Marina Sturdza.
Reprezentanţii centrului au declarat, în conferinţa de presă care a precedat momentul inaugural, că, atunci când va funcţiona la capacitate maximă, noul centru de lângă lacul Plumbuita va oferi, gratuit, servicii integrate de îngrijire paliativă pentru 2.000 de pacienţi pe an. Se vor putea efectua, anual, până la 11.000 de vizite la domiciliu şi aproximativ 8.000 de consultaţii în ambulatoriul unităţii.
Dr. Daniela Moşoiu, director al departamentului de Educaţie, Strategie şi Dezvoltare Naţională în cadrul Hospice, a spus că doar nouă la sută din bolnavii Capitalei care suferă de o boală incurabilă beneficiază de asemenea servicii: „În 17 judeţe însă, nu există servicii de îngrijire paliativă“.
Deocamdată, potrivit directoar
Publicitate
ei pentru servicii pacienţi, Roxana Ciocârlan, acest centru este deservit de patru medici, 13 asistente medicale, 13 asistenţi sociali, un psiholog, un kinetoterapeut şi un consilier spiritual, urmând ca pe măsură ce se dau în folosinţă şi unităţile cu paturi, personalul să fie suplimentat.
Centrul, desfăşurat pe trei niveluri, cu o suprafaţă totală de peste 3.400 de metri pătraţi, include două unităţi – una pentru adulţi şi una pentru copii – dotate în total cu 23 de paturi, care vor permite aproximativ 700 de internări pe an. La momentul tăierii panglicii, unităţile cu paturi însă nu au putut fi date în folosinţă, ele devenind funcţionale imediat ce organizaţia va reuşi să atragă suma necesară completării costurilor pentru primele nouă luni de funcţionare: 390.000 de euro.
Pe lângă servicii clinice, Centrul Hospice va organiza şi cursuri dedicate pregătirii teoretice şi practice pentru personalul specializat în îngrijirea paliativă, din ţară şi străinătate.
La ceremonia inaugurală, Graham Perolls, preşedintele fondator al Hospice Casa Speranţei, spunea: „Am fost nevoiţi să depăşim multe obstacole, dar am fost permanent motivaţi de nevoile pacienţilor cu boli incurabile din acest oraş“. Dominic de Habsburg, evocând dedicarea bunicii sale, Regina Maria, pentru cauza celor suferinzi, spunea că „la puţin timp după ce Castelul Bran a fost retrocedat familiei mele, l-am cunoscut pe Graham (…), care m-a rugat să îl ajut. I-am spus că tocmai primisem înapoi o clădire goală şi trebuie să ne revenim. (…) El mi-a amintit că familia mea are o tradiţie în a avea grijă de cei bolnavi şi că putem face ceva împreună, şi am fost de acord“.
Hospice „Casa Speranţei“ este o organizaţie înfiinţată în urmă cu 22 de ani, în prezent având puncte de lucru la Braşov (din 2002) şi Bucureşti (din 2005). Obiectivul declarat al organizaţiei este de a dezvolta îngrijirea paliativă la nivel naţional şi internaţional prin informare, programe educaţionale dedicate profesioniştilor, pacienţilor şi comunităţii şi prin îmbunătăţirea legislaţiei în materie.
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală