resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Ghidul de tratament în cancerul gastric

Autor: Dr. Maria DRAGOTĂ | 20 Februarie 2015
Ghidul de tratament în cancerul gastric
   Din cuprinsul revistei Chirurgia nr. 6, noiembrie-decembrie 2014, semnalăm articolul privind tratamentul chirurgical al cancerului gastric în Japonia, de la standardizare către individualizare, semnat de K. Maruyama şi H. Katai (Tokio). Asociaţia japoneză pentru cancer gastric, fondată în 1962, a organizat întruniri ştiinţifice anuale, a creat, împreună cu spitalele membre un registru naţional şi a publicat Clasificarea Japoneză a cancerului gastric şi ghidul de tratament în cancerul gastric. Proporţia de cancere gastrice în stadiul I a fost de 22,5% între 1963 şi 1966, crescând la 59,3% în 2008. Rata de supravieţuire la cinci ani a fost de 37,5% pentru cazurile de rezecţii gastrice în perioada 1963–1966, şi a crescut la 70,1% în 2008. Principiile terapeutice chirurgicale s-au modificat de la „intenţie de radicalitate prin chirurgie extensivă şi standardizată“ la „abordare chirurgicală individualizată şi rezonabilă, axată pe siguranţă şi calitate a vieţii“. Această tendinţă a dat naştere unei palete variate de tratamente chirurgicale: operaţii minim invazive, operaţi
Publicitate
i de prezervare a funcţionalităţii, extensie optimă a limfadenectomiei şi operaţii agresive, dar sigure.
   M. R. Diaconescu, M. Glod, I. Costea, M. Grigorovici, S. Diaconescu (Iaşi) trec în revistă exereze tiroidiene şi timice în chirurgia hiperparatiroidismului (Hp). Studiul retrospectiv realizat a cercetat incidenţa, formele clinice, histologia şi atitudinea chirurgicală adoptată în leziunile tiroidiene şi timice coexistente într-o serie de 82 de cazuri consecutive de Hp operate în perioada 1984–2013. Evaluarea meticuloasă pre- şi intraoperatorie a tuturor observaţiilor de Hp a permis actuala orientare către chirurgia minim invazivă a acestor leziuni în dauna explorării bilaterale tradiţionale, preferinţă ce creşte totuşi riscul potenţial al ignorării unor leziuni tiroidiene sau timice semnificative. Chirurgul trebuie să fie avizat asupra posibilităţii de a se confrunta cu asemenea leziuni sincrone şi determinat pentru a practica o operaţie completă într-un singur timp.
   Despre strategiile chirurgicale în pancreatita acută severă – indicaţii, complicaţii şi aborduri chirurgicale discută L. Kiss, Gh. N. Sârbu, A. Bereanu, R. Kiss (Sibiu). Atitudinea conservatoare este un concept terapeutic ce promite. Intervenţia chirurgicală întârziată până după a treia săptămână de la debutul afecţiunii creşte semnificativ şansa de supravieţuire. Apariţia complicaţiilor este obişnuită, cu evoluţie spre insuficienţă organică, ce necesită intervenţie de urgenţă. Necroza de colon reprezintă un factor de prognostic independent al supravieţuirii.
   V. Deaconescu şi colab. (Bucureşti) au abordat tratamentul chirurgical în cancerul de rect stenozant. Motivaţia chirurgiei ca prim gest terapeutic (pe lotul studiat de autori) a fost dată de necesitatea rezolvării complicaţiei de tip ocluziv, pacienţii beneficiind ulterior de radio- şi chimioterapie. Oportunitatea unei a doua intervenţii chirurgicale, în scopul îndepărtării tumorii, a fost stabilită pe baza răspunsului terapeutic la radio- şi chimioterapie.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală