resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Excesul de diagnostic

Autor: Diana MĂRCULESCU | 19 Ianuarie 2018
     Accidentul vascular cerebral ischemic (AVCI) este o cauză importantă de mortalitate și morbiditate neurologică pe plan mondial, fiind responsabil pentru aproximativ 6,7 milioane de decese pe an. În numărul din decembrie 2017 al revistei BMJvarianta tradusă în limba română –, dr. Lucian Mărginean sp
Publicitate
une că, în România, accidentul vascular cerebral este a doua cauză de mortalitate, responsabilă pentru 45.400 de decese anual. Hipertensiunea arterială și fumatul sunt doi dintre cei mai importanți factori de risc modificabili la nivel populațional.
     La internarea în spital, pacienții ar trebui să aibă dreptul să-și ia cu ei dispozitivele ajutătoare, consideră dr. David Oliver. Adesea pacienții au nevoie de dispozitivele de mișcare sau de mânuire cu care sunt obișnuiți, însă politicile rigide împiedică aducerea lor în spital pe durata internării, cât și achiziționarea ori împrumutarea unor dispozitive similare de către respectiva unitate medicală. Mai mult, instruirea personalului spitalicesc în domeniul asistenței elementare este de multe ori precară.
     În cadrul aceleiași reviste a fost publicată și o analiză care arată faptul că o cauză frecventă a excesului de diagnostic este extinderea definițiilor bolilor. Acest lucru duce la încadrarea în categoria „bolnavi” a unui număr mare de persoane considerate anterior sănătoase. Totodată este posibil ca indicatorii folosiți în prezent în sistemele sanitare să nu pună accentul pe prevenirea excesului de tratament, ci din contră, să-l promoveze.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală