resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Epistole şi mărturii

Autor: Stela GAŞPARI | 20 Februarie 2015
Epistole şi mărturii
Biblioteca judeţeană „G. T. Kirileanu“ din Piatra Neamţ a găzduit, de curând, o reuşită întâlnire cu cartea, prilejuită de lansarea cu public a două titluri ale doctorului Virgil Răzeşu, care ne-a obişnuit în ultimii ani să ne bucure cu noi apariţii originale.
De data aceasta, autorul ne-a dăruit o scriere epistolară, Domnule Preşedinte, despre care am scris în „Viaţa Medicală“, şi Mărturii, două volume cuprinzând materialele publicate în diverse ziare sau reviste centrale sau locale, alături de altele rămase în manuscris, câteva conferinţe şi interviuri ocazionale, toate scrise de-a lungul a 25 de ani.
Din cele aproape o sută douăzeci de materiale existente în cele două volume, puţine au o temă medicală, şi chiar dacă este vorba despre aşa ceva, nu sunt de specialitate strictă, ci de un interes mult mai larg. Cele mai multe îi privesc pe concetăţenii noştri în general, se referă la fapte şi evenimente trăite şi cunoscute de cei mai mulţi, demonstrând că autorul nu a rămas indiferent la viaţa şi mersul societăţii şi, atunci când a considerat că poate spune ceva, şi-a expr
Publicitate
imat convingerile şi credinţele, încercând să se apropie de adevărurile privitoare la o istorie trăită de noi toţi.
Varietatea tematică abordată ilustrează profundele transformări ale societăţii noastre, nu toate benefice, şi ale contextului global pe care-l străbate, o societate care nu şi-a găsit încă echilibrul şi cadenţele, care a pierdut ce era bun câştigat şi a devenit pradă uşoară unor racile care nu sunt ale ei, autorul încercând şi reuşind adeseori să se apropie de adevărata lor semnificaţie. Tratând totul la modul înţelept, cuminte, el nu se erijează într-un deţinător absolut al adevărului, nu vrea să dea lecţii sau să oblige pe cineva să-i accepte ideile, chiar dacă nu face nimic la voia întâmplării, ci numai pentru a îndrepta, a corija, a sluji ori a-i face şi pe alţii să înţeleagă.
O referire specială se cuvine prefaţatorului cărţii care, ca iniţiator şi director, asigură, de 26 de ani, continuitatea săptămânalului „Viaţa medicală“, principala şi cea mai veche publicaţie din domeniu, care a găzduit majoritatea textelor medicului nemţean. Doctorul Mihail Mihailide l-a „descifrat“ pe autor din scrierile sale şi i-a conturat un portret profesional şi cetăţenesc de certă valoare, infirmând cunoscuta realitate că rareori medicii scriu (de bine, cel puţin) despre semenii lor.
SemnalândMărturiile doctorului Răzeşu, o adevărată frescă în rostire a ultimilor două zeci şi cinci de ani, vă invităm la lectură. Cărţile se citesc uşor, datorită stilului alert, echilibrat şi atractiv, plin de ironie sau umor ori de deosebită incisivitate, când e cazul, aşa cum viaţa cea de toate zilele ne învaţă.
Aceste ultime apariţii completează seria de cincisprezece creaţii literare de certă valoare şi-l plasează pe Virgil Răzeşu printre medicii scriitori prolifici şi de talent, îi subliniază vitalitatea creatoare, de care cititorul se poate bucura, descoperind, aşa cum ne spune autorul, „luminile şi umbrele scrierilor sale“, oferite publicului larg şi care nu înseamnă altceva decât viaţa, în infinitele sale ipostaze.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală