resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Două decenii de chirurgie laparoscopică

Autor: Dr. Roxana DUMITRIU | 21 Aprilie 2017
     Prima intervenție chirurgicală laparoscopică în România a avut loc în anul 1957, la Brăila, arată dr. Mihaela Leșe în articolul pe care îl semnează în numărul din martie al revistei Maramureșul Medical. Potrivit autoarei, care expune experiența de 20 de ani în chirurgia laparoscopic
Publicitate
ă a chirurgilor de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare (1997–2017), primele colecistectomii laparoscopice au fost efectuate la Constanța (1991), Cluj-Napoca (1992) și București (1993). Această acumulare de experiență a permis medicilor ca în prezent să poată aborda laparoscopic o gamă largă de patologii.
     Infecția cu West Nile, o zoonoză din ce în ce mai frecventă, are un tablou clinic reprezentat de apariția unei meningo-encefalite, transmiterea ei realizându-se prin intermediul țânțarului Culex. Virusul are afinitate crescută pentru celula nervoasă. Dr. Ecaterina Pop spune, în articolul pe care îl semnează în acest număr al revistei, că în unele cazuri virusul poate să nu afecteze sistemul nervos central, situații în care simptomatologia este mult estompată, bolnavul prezentând o stare febrilă nespecifică.
     În același număr, alte subiecte abordate sunt: importanța consimțământului bolnavului în cadrul actului medical, un studiu cu privire la factorii de risc psihosociali prezenți la angajații ocoalelor silvice din cadrul Direcției Silvice Maramureș, o statistică despre personalul medical din România și o secțiune despre istoria medicini.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală