resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Dialogul surzilor în medicina primară

Autor: Dan Dumitru MIHALACHE | 5 Ianuarie 2018
     O mare parte dintre medicii de familie nu vor mai oferi servicii medicale în contract cu casele de asigurări de sănătate. Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) anunță, printr-un comunicat publicat la 3 ianuarie, că vor continua protestul legat de refuzul de a semna prelungirea actualelor contracte prin acte adiționale. Potrivit conducerii celor două organizații, jumătate din medicii de familie lucrează deja în afara acestor contracte: „În fiecare an am fost împinși să semnăm acte adiționale cu mare întârziere. (...) Am decis să renunțăm la aceste practici păguboase”. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat, însă, că până la data de 3 ianuarie, „circa 70% din medicii de familie din întreaga țară [în București 90%] au semnat actele adiționale de prelungire a contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate”.
     Și ministrul sănătății spune că este preocupat de rezolvarea revendic
Publicitate
rilor medicilor de familie. El anunță, tot printr-un comunicat de presă, că a avut câteva întâlniri pe această temă cu reprezentanții lor, în urma cărora ar fi identificat o serie de măsuri menite să ducă la debirocratizarea actului medical. Totodată, Florian Bodog declară că a solicitat conducerii CNAS să prezinte, până la 10 ianuarie, un set de propuneri legislative necesare procesului de debirocratizare, care să facă obiectul unui proiect de Ordonanță ce urmează să fie înaintat Guvernului spre adoptare până la sfârșitul acestei luni. De asemenea, acesta a decis ca la următoarea sesiune de contractare organizată de CNAS anul acesta, să-i invite și pe cei peste 250 de medici care au promovat, în ultimul an, ca specialiști în medicina primară, să încheie contracte cu casele de asigurări. „Este hilar să ameninți că medicii de familie vor fi imediat înlocuiți, în condițiile crizei grave de personal și a incapacității caselor de a asigura măcar medici înlocuitori”, reacționează SNMF. În plus, mulți medici de familie se plâng de presiuni din partea caselor județene de asigurări de sănătate pentru semnarea actelor adiționale.
     Ce vor ei, de fapt? Potrivit comunicatului transmis de SNMF și FNPMF, principalele revendicări ale acestora ar fi: asigurarea condițiilor necesare bunei desfășurări a activității medicului de familie în scopul îmbunătățirii asistenței medicale a populației; creșterea bugetului alocat  medicinei de familie, pentru echilibrarea finanțării în sistemul public de sănătate; recunoașterea importanței rolului medicului de familie și respectarea drepturilor constituționale ale medicilor și pacienților. Susținători ai protestului medicilor de familie sunt și Colegiul Medicilor din România, sindicatul Promedica, unele colegii județene ale medicilor, precum și asociații de pacienți din România. Revendicările in extenso au fost transmise și președinției României.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală