resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Dermatologii au revistă nouă

Autor: Dr. Maria DRAGOTĂ | 16 Ianuarie 2015
Dermatologii au revistă nouă
   Semnalăm o nouă apariţie în peisajul publicaţiilor medicale de la noi – Romanian Journal of Clinical and Experimental Dermatology, disponibilă atât în print, cât şi on-line. În primul editorial, Victor Clătici, redactorul şef, justifică necesitatea existenţei acestei revistei open acces. Iată câteva din argumente: publică materiale ştiinţifice originale, referitoare la toate aspectele din dermatologie şi specialităţile înrudite (cercetare, diagnostic şi management de caz); se adresează unei vaste comunităţi ştiinţifice reprezentate de medici rezidenţi, specialişti şi primari, cadrelor universitare şi asociaţiilor de pacienţi, precum şi asociaţiilor profesionale şi firmelor de medicamente, de aparatură medicală şi de laborator; boardul revistei este constituit din personalităţi ştiinţifice marcante, recunoscute la nivel internaţional, cu experienţă academică şi în activitatea de cercetare; obiectul primordial este publicarea şi indexarea cât mai rapidă a articolelor, pentru diseminarea informaţiilor şi pentru sprijinirea activităţii academice şi de cercetare a autorilor. În al doilea editorial, Şerba
Publicitate
n P. Georgescu, fondatorul Asociaţiei Biomedicale Româno-Americane, aduce în discuţie progresele din medicină, printre care se numără accesul la datele pacienţilor oricând sau oriunde, analiza genomică rapidă, tehnologiile de bioprintare 3-D a ţesuturilor umane pentru înlocuirea organelor.
   Din cuprinsul primului număr al revistei semnalăm studiul retrospectiv privind acneea – forma tardivă a femeii adulte, efectuat pe o perioadă de cinci ani, în Clinica de dermatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, de Victor Gabriel Clătici, Cristina Anamaria Medeleanu, Ana Livia Druţă, Ioana Mădălina Maftei-Antoneag şi Călin Giurcăneanu. Concluzii: managementul acneei la femeia adultă nu este numai de tip „intervenţie acută“, ci şi de tip „intervenţie pe termen lung, de menţinere“; rata de aderenţă la tratament este mai mare la femeia adultă comparativ cu bărbaţii sau adolescenţii, iar educaţia pacientului, utilizarea de tratamente combinate, satisfacţia pacientului şi răspunsul la tratament sunt factori importanţi ce determină aderenţa la terapie în cazul femeilor adulte cu acnee.
   O interesantă prezentare de caz privind riscurile antitiroidienelor de sinteză realizează Carmen Sorina Martin şi colab. – o pacientă cu boala Graves tratată cu Thyrozol, care a făcut urticarie cronică nonresponsivă la tratament antihistaminic şi corticosteroid, dar remisă sub terapie cu dapsonă. Despre melanomul genital – boala invizibilă de la graniţa specialităţilor – discută R. Vlădăreanu, V. Zamfirescu şi A. Gavrilă. Acest tip de cancer are prognostic rezervat, din cauza întârzierii diagnostice. Tratamentul se bazează de cele mai multe ori pe chirurgia conservatoare, deoarece rezecţiile radicale nu îmbunătăţesc supravieţuirea. În cazul localizărilor vulvare şi vaginale, e posibilă chirurgia reconstructivă. Chimio- şi radioterapia pot îmbunătăţi controlul local al bolii, iar studiul genelor c-Kit şi BRAF ar putea duce la noi perspective terapeutice. Celelalte articole, de asemenea interesante, vă aşteaptă să le descoperiţi şi lecturaţi.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală